РАСКОШНА ХЕРЦЕГНОВСКА ЈЕСЕЊА ФЕШТА: Од наткувавања и рукотворина до бициклистичке штрафте шеталиштем (ФОТО)

В.В.

26. 11. 2022. у 22:24

ХЕРЦЕГНОВСКО удружење „Руке“ организује, пратећи смену годишњих доба, четири стађунске феште, а ако је судити по данас одржаној јесењој, она је једна од оних које се посебно воле.

РАСКОШНА ХЕРЦЕГНОВСКА ЈЕСЕЊА ФЕШТА: Од наткувавања и рукотворина до бициклистичке штрафте шеталиштем (ФОТО)

Foto: V.V.

Око педесет излагача из већине градова у Црној Гори, у пешачкој зони Његошеве улице и уз тарасу Градске кафане, показали су све раскошне боје јесени излажући најразличитије рукотворине, слике, накит, новогодишње украсе али и посластице, са необичним и укусним филовима од рогача и јапанске јабуке. То јесте концепт свих наших стађунских фешти, да плодове који су око нас претворимо у нешто укусно, лепо, носиво и да то буде инспирација за све, каже у име организатора Милина Ковачевоћ.

- Желимо да инспиришемо људе да користе аутентичне ствари, али и да упосле руке, те смо на овом догађају представили и радове са радионица које смо организовали у припреми феште. На сваки начин покушавамо да охрабримо људе да креативно користе своје слободно време - објаснила је Ковачевић.

А да машта, креативност и предузимљивост када се удруже дају одличне резултате сведочи Милица Боца из НВО „Не бацајте боце“. Осим што су подршка Јесењој фешти они су понудили излагачима еколошка паковања за производе.

- На нашем штанду се налазе узорци еколошких паковања који могу да се наруче у Црној Гори. Фешта има намеру да у будућности буде „Зеро wасте“ манифестација - рекла је Милица Боца.

Домаћи сапун на природној бази, са мирисним биљкама са Орјена, палминим, маслиновим и кокосовим уљем, без хемије представила је Јелена Косић, чланица пројекта Ековил, удружења пољопривредника херцегновског залеђа.

У склопу феште прошлог викедна било је организовано наткувавање четири сјајна кувара у Градској кафани. Ревијално надметање било је инспиративно за Ђорђа Ратковића из Градске кафане, Јованку Стаменковић из „Јокине кужине“ и „Гастро тим“ у коме су Драган Петровић и Никола Крстић. Њихова јела била су обогаћена плодовима кестена, нара, дуње, мандарине.

Сутра (недеља,27. новембар) лепо замишљена и успешно реализована манифестација биће завршена бициклистичком трком Јесења штрафта, шеталиштем пет Даница, од Титове виле у Игалу до снек бара "Вагон" у Зеленици.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОЛЕТОВ ЧАРОБНИ НАПИТАК: Еликсир којим Ђоковић започиње дан - једна намирница је кључна (РЕЦЕПТ)