ОПРЕМЉЕНИ КАВЧАНИ И ШКАЉАРЦИ У СПУЖУ: У затвору заплењени телефони са крипто заштитом и бодежи

Новости Онлајн

16. 11. 2022. у 17:35

У СПУШКОМ затвору где су махом притвореници "кавачког" и "шкаљарског" клана заплењено је седам телефона, два рутера за интернет, алкохол, суплементи и импровизовани бодежи.

ОПРЕМЉЕНИ КАВЧАНИ И ШКАЉАРЦИ У СПУЖУ: У затвору заплењени телефони са крипто заштитом и бодежи

Фото Н. Фифић

Током претреса чувари су у Истражном делу, али и у затвору за дуге казне у Спужу нашли недозвољене предмете.

- У оквиру планираних активности, службеници обезбеђења су дана 16.11.2022. године, извршили преглед и претрес две просторије у којима бораве притворена лица, и том приликом је пронађено и одузето четири мобилна телефона, која су била сакривена на посебан начин, као и два рутера за интернет конекцију. Против притвореника код којих су пронађене одузете недозвољене ствари и предмети утврдиће се евентуална дисциплинска одговорности предузети мере у складу са законским и подзаконским прописима - стоји у саопштењу УИКС.

- Такође, претходног дана (14.11.2022. године) је откривен и пресечен посебан начин покушаја уноса недозвољених ствари и предмета затвореницима у Затвору за дуге казне, којом приликом је пронађено и одузето одређена количина алкохолног пића, суплеменати, бодежи, као и два мобилна телефона - саопштено је.

Фото: архив ВН/В. Н.

Иначе, да подсетимо, у септембру су затворски чувари у ћелији у којој су боравили припадници "кавачког" клана заједно са турским држављанином Биналом Цамгозом, чија се група сумњичи да је кавчанима помогла да 8. септембра ликвидирају шефа "шкаљараца" Јована Вукотића у Истанбулу, током редовне контроле пронашли бодеж и мобилни телефон.

Тада су чувари у ћелији у којој је био "кавчанин" Видоје Станишић пронашли импровизовани бодеж и телефон, па је он након тога премештен у самницу.

- Службеници обезбеђења спушког затвора у групној соби, у којој је био, пронашли су и одузели импровизовани бодеж и два мобилна телефона, од којих је један имао крипто заштиту - каже извор и додаје:

- Њихова ћелија претресена је неколико дана након што је полиција Турске утврдила да су чланови криминалног клана Цамгоза, учествовали у убиству вође шкаљарског клана Јована Вукотића.

(Дан)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Како је легендарни Бата Живојиновић добио надимак Животиња