ЦРНА ГОРА ПРОМОТЕР ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ: Разговори Мила Ђукановића у Прагу, тема била и војна операција у Украјини

В.К.

07. 10. 2022. у 00:01

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић поручио је са састанка у Прагу да ће званична Подгорица наставити да афирмише европске вредности.

ЦРНА ГОРА ПРОМОТЕР ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ: Разговори Мила Ђукановића у Прагу, тема била и војна операција у Украјини

Foto: Kabinet predsednika CG

Црна Гора ће наставити да игра важну улогу промотера европских вредности на западном Балкану, поручио је председник Црне Горе Мило Ђукановић након првог састанка Европске политичке заједнице одржаног у Прагу. 

- Није реч о алтернативи чланству у ЕУ већ о ширем оквиру који укључује и западни Балкан у разговоре о решавању актуелних проблема. Логично да су теме састанка биле везане за безбедност и енергетску стабилност свих европских држава. Најактуелнија тема била је руска агресија на Украјину. На састанку је поновљена решеност свих европских држава да пруже пуну помоћ Украјини - рекао је Ђукановић.

Он је скренуо на тренутак пажњу на импликације украјинске кризе на простор западног Балкана.

- Да укажем да је нажалост руским хибридним деловањем девастиран систем вредности, да се западни Балкан налази у лошијем стању у односу на период од пре неколико година. Без обзира на политичку кризу у Црној Гори, постоји код нас чврста решеност да се стабилизују политичке прилике, да добијемо владу која ће водити Црну Гору путем европског просперитета. И да ће Црна Гора наставити да игра важну улогу прометера европских вредности на западном Балкан - закључио је Ђукановић.

БОНУС ВИДЕО - ДЕЛИМИЧНА МОБИЛИЗАЦИЈА У ТОКУ: Нови регрути окупљају се у Севастопољу, Кемерову и Јакутску

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (2)

ПОРОДИЛА СЕ НАТАША КОВАЧЕВИЋ: Лепе вести у дому кошаркашице, беба добила моћно име (ФОТО)