ПОТРЕБАН НАЈШИРИ МОГУЋИ КОНСЕНЗУС: Медојевић од Ђуровић тражи састанак лидера партија

Танјуг

04. 10. 2022. у 23:17

ПРЕДСЕДНИК Покрета за промјене Небојша Медојевић позвао је председницу Скупштине Данијелу Ђуровић да иницира састанак лидера парламентарних странака са циљем отварања дијалога о, како је навео, проналажењу мирног и демократског решења дубоке политичке кризе која је паралисала институције и блокирала политичке процесе у земљи.

ПОТРЕБАН НАЈШИРИ МОГУЋИ КОНСЕНЗУС: Медојевић од Ђуровић тражи састанак лидера партија

Небојша Медојевић, Фото архива Новости

У отвореном писму председници парламента Медојевић констатује да је формирање последње две владе на челу са Здравком Кривокапићем, потом и премијером Дританом Абазовићем било супротно вољи грађана исказаној на изборима 30. августа 2020. године, али, како наводи, и уобичајеним демократским принципима.

То је, каже Медојевић, имало изразито негативне последице по стабилност демократије и институција и економски развој земље и сматра да су се стекли сви политички услови да се у Скупштини Црне Горе отвори дијалог између парламентарних странака, са циљем постизања најширег могућег консензуса о решењима актуелне кризе која, како наводи, прети дестабилизацији земље и заустављању реформских и интеграционих процеса.

Лидер ПзП је поручио да с обзиром на то да се овакве кризе легитимитета најважнијих институција политичког система могу демократски и мирно решити искључиво на фер и поштеним изборима, дијалог би требало водити о предусловима, времену одржавања, спајања са председничким изборима, и припреми тих избора и деблокади рада Уставног суда, тужилаштва и правосуђа, избором ВДТ, судија Уставног суда и комплетирањем Судског савета.

- Криза поверења између парламентарних странака, сигурно ће бити велика препрека за покретање овог дијалога, али ценим да лидери парламентарних странака, морају у условима тешке политичке и институционалне кризе показати одговорност за каналисање политичких процеса у правцу снажења демократије и посвећености општем добру наших грађана и државе Црне Горе - казао је Медојевић.

БОНУС ВИДЕО - БЕОГРАД КАО ВАЖНА СТАНИЦА: Некад је “Оријент експрес” јурио Европом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

НОВИ СКАНДАЛ У ГРУПИ ОРЛОВА: Ово се не памти на Мундијалу