МИГРАЦИЈЕ ДО "КУТИЈЕ": Много нерешених питања уочи предстојећих локалних избора у Црној Гори

В. К.

05. 10. 2022. у 12:00

ПОСЛАНИК СНП Драган Вукић упутио је министру унутрашњих послова Филипу Аџићу захтев за информације у вези са бирчаким списком, пребивалиштем, а у сусрет локалним изборима у више црногорских општина који су заказани за 23. октобар.

МИГРАЦИЈЕ ДО КУТИЈЕ: Много нерешених питања уочи предстојећих локалних избора у Црној Гори

Фото В. К.

Вукић од Аџића тражи податке: колико је бирача на дан 1. октобар 2022.године уписано у бирачки списак у Подгорици, Бијелом Пољу, Бару, Будви, Даниловграду, Жабљаку, Зети, Колашину, Пљевљима, Плаву, Плужинама, Рожајама, Тивту и Шавнику, као и колико је бирача уписано на дан када су расписани избори у овим градовима.

- Да ли је Министарство унутрашњих послова вршило теренске провере лица која су пријавила пребивалиште - упитао је Вукић.

Непознаница је и да ли се за промену пребивалишта и боравишта примењује законски рок за решавање тих захтева од тридесет дана. Вукић, је додао да од министра очекује информацију да ли се међу лицима која су пријавила промену пребивалишта налазе и она која су у претходном периоду више пута мењала пребивалишта између општина и који је њихов број:

- Односно, да ли имају податак да је неко од њих вршио промене пребивалишта на претходно одржаним локалним изборима прошле године. Колико је лица из Тузи и Голубоваца променило пребивалиште у општину Подгорица од дана расписивања избора до првог октобарског дана?

ИЗ ШАВНИКА И У ШАВНИК

ЗА пола године филијали за управне послове, држављанство и странце у Шавнику поднето је чак 340 захтева за пријаву промене пребивалишта из других општина у Црној Гори у тој општини! Усвојено је 324, док је 12 у раду, а четири захтева су одбачена. У истом периоду из Шавника су због преласка у друге општине одјављене свега 72 особе. Да су избори разлог за овакво расељавање, говори и чињеница да је у истом периоду лани поднет укупно 31 захтев за пријаву промене пребивалишта из других општина, док је одјављено из овог града 50 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРИВЕДЕНО ВИШЕ ОД 100 МИГРАНАТА: Полиција претражује терен (ВИДЕО)