АПСУРДНА СЦЕНА ИСПРЕД ЦЕТИЊСКОГ МАНАСТИРА: Жена страним туристима откривала "праву црногорску историју" (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 10. 2022. у 22:10

НА ДРУШТВЕНОЈ мрежи "Тик-Ток" објављен је снимак жене која се, док су страни туристи обилазили Цетиње, преузела реч од туристичког водича и објашњавала странцима "праву" црногорску историју.

АПСУРДНА СЦЕНА ИСПРЕД ЦЕТИЊСКОГ МАНАСТИРА: Жена страним туристима откривала праву црногорску историју (ВИДЕО)

Фото: Тик-Ток/ivanapajovic1

Снимак, који је објављен на Тик-Ток налогу под именом "иванапајовиц1", је настао испред Цетињског манастира.

- Унук краља Николе је био српски краљ који је напао Црну Гору и Црногорце и уништио све што је имало предзнак црногорског. На Википедији можете видети да се свака наша династија назива српском, што није тачно - објашњавала је она туристима.

Жена је потом рекла да се Црна Гора сада налази у хибридном рату, али да ће "наша истина наћи пут и биће видљива целом свету."

- Црна Гора је независна држава, има своју хиљадугодишњу историју постојања, династија и славног имена које је кроз тај период створила. За водича су ово нове историјске чињенице, ово је мој родни град и ја сам својевремено радила као туристички водич, зато ово и причам - обратила се она туристичком водичу.

Он јој је дипломатски одговорио да је лепо чути и други приступ, не завршивши реченицу.

Јунакиња снимка је потом показала на црногорске заставе окачене на ограду манастира, и рекла је да је у питању перформанс њеног суграђанина, након чега је, према њеним тврдњама, "једна монахиња изашла да поцепа заставу".

- Зато што смо ми под нападом  и окупацијом цркве Србије. Невероватно али истинито. Сви наши манастири, цркве и гробља, које су градили наши дедови, сада припадају Србији. То није нормално Ја не знам одакле ви долазите, али у вашој држави морате поштовати заставу и химну. То је исто као да у вашој држави све припада другој. Не желим више да вас прекидам, али морам се укључити када је у питању црногорска историја и историсјке чињенице - закључила је она.

БОНУС ВИДЕО: СРПСКА АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЕТНОСТИ - Кућа знања и чувар српске културе и идентитета

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (23)

ТУЖБА ЗБОГ ВРЕЂАЊА МОРАЛА: За 29. 11. окачио заставу Југе на кући у Хрватској, полиција одмах дошла