ЛЕКИЋ У СКУПШТИНИ: Сарадња са БиХ важна, али фокус је ка другим суседима

В. К.

03. 10. 2022. у 16:09

ЛИДЕР Демоса Миодраг Лекић коментарисао је на данашњем скупштинском заседању да је тема билатералних односа Црне Горе са БиХ важна, "али да смо ми наш фокус усмерили ка другим суседима."

ЛЕКИЋ У СКУПШТИНИ: Сарадња са БиХ важна, али фокус је ка другим суседима

Foto: Printskrin Youtube/ Skupština Crne Gore

-Регионална политика је итекако важна, а владе су имале одређене резултате осим непотребног осцилирања са Србијом. Једном је проглашено да су то најбољи односи у последњих 20 година, како је Душко Марковић казао, а све време гледамо како се пише да је то највећи противник, ноћна мора, опасност и друге неодрживе ствари, казао је Лекић, оцењујући то као врло неодговоран однос.

-Нећу то да повезујем са стањем економије, криминала, чак и подељености црногорског друштва, казао је Лекић, који се дотакао и проблематике са Хрватском и Превлаке, указујући да се ништа не ради по том питању.

-То се види из јавности, а подсетимо грађане да у том трауматичном распаду Југославије изниче проблем Превлаке. По АВНОЈ-евским границама она би припала Хрватској. Ако се споримо, онда нека буде ничије. Дата нам је шанса да се дипломатски изборимо за праведно решење јер ипак то није солуција. Али је све боље него да се ништа не ради, истакао је Лекић. -Потенцирање овог питање није заоштравање односа са Хрватском јер они имају исту проблематику са Словенијом, проблем који решавају преко суда.

БОНУС ВИДЕО - ТИТОВА ВИЛА ОД 50 МИЛИОНА ДОЛАРА: Погледајте како изгледа једна од најстаријих вила у Њујорку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ПОРОДИЛА СЕ НАТАША КОВАЧЕВИЋ: Лепе вести у дому кошаркашице, беба добила моћно име (ФОТО)