МИЛОШЕВИЋ ШЕСТ САТИ САСЛУШАВАН: Бура због хапшења директора Управе царине, за које он тврди да се није ни догодило

В. КАДИЋ

03. 10. 2022. у 06:00

ДИРЕКТОР Управе прихода и царина Црне Горе Раде Милошевић саопштио је да није приведен нити ухапшен у акцији Специјалног државног тужилаштва у Никшићу, упркос томе што су се премијер Дритан Абазовић и министар унутрашњих послова Филип Аџић након тога огласили поруком да нико у Црној Гори неће бити повлашћен!

МИЛОШЕВИЋ ШЕСТ САТИ САСЛУШАВАН: Бура због хапшења директора Управе царине, за које он тврди да се није ни догодило

Фото Влада ЦГ

Према сазнањима "Новости" Милошевић је шест сати задржан у полицији покушавајући да објасни истражитељима како је у Управи прихода и царина текао поступак чувања и спаљивања одузетих цигарета из Слободне зоне Луке Бар, али, наводно, он није имао објашњење где су и како нестали пакети вредни готово милион евра. Он је пуштен на слободу, али су му инспектори Специјалног полицијског одељења одузели мобилни телефон. Разлог његовог хапшења, као и још особа јесте сумња да су они били укључени у систем кријумчарења цигарета, које је држава одузела у магацинима Луке Бар, а које су у три наврата спаљиване у пећима никшићке Железаре и фабрике "Јаворак" у том граду.

Након изласка на слободу Милошевић је саопштио да се одазвао позиву полиције у својству грађанина и пружио сву потребну документацију која је од њега тражена на увид.

- Подржавам акцију СДТ-а и полиције у циљу расветљавања овог и свих случајева из надлежности Управе прихода и царина и стојим на располагању да пружим све неопходне информације у циљу расветљавања потенцијалних незаконитости јер је то у заједничком интересу, наводи се у реаговању, додајући да разуме да се информације са бомбастичним насловима о његовом хапшењу пласирају медијима, јер то одговара одређеним круговима и криминалним групама које су повезане са организованим шверцом цигарета.

- У својим претходним изјавама које се тичу шверца, управо сам ја наговестио о каквим се групама ради и на шта су све спремне да би поново дошле до заплењене робе.

Фото Влада ЦГ

Милошевић истиче да није случајно што се такви наслови односе на особу која је постигла "најбоље резултате у историји борбе против кријумчарења цигарета у Црној Гори за најкраће могуће време, због чега је Црна Гора доспела на прво место у Европи".

- Напомињем да је за пет месеци мог мандата, заплењено цигарета више него задњих 30 година - казао је Милошевић, додајући да је све одлуке спроводио у складу са законом.

- Управа прихода и царина има близу 1.200 запослених, ја као њен директор сам спреман да сносим одговорност уколико се утврди кршење било које законске процедуре.

БОРБА

Држава владавине права у којој ће сви имати једнака права и обавезе је идеал за који се боримо и изборићемо се. Ни по бабу, ни по стричевима. Стајемо на крај шверцу цигарета, написао је премијер Дритан Абазовић, на "Твитеру".

Фото Влада ЦГ

СДТ: ГДЕ ЈЕ КАМИОН ПУН ЦИГАРЕТА

Из Специјалног државног тужилаштва саопштили су да постоји сумња да су службеници Управе прихода и царина, у суботу, без адекватних мера обезбеђења предвиђених процедурама за уништење, и у сарадњи са другим физичким и правним лицима, преузели и извели камион пун цигарета предвиђених за уништење, којим се нису упутили ка коначном одредишту - складишту и фабрици M construction у Никшићу, као месту уништења.

Саопштено је да је истражним радњама обухваћен велики број лица, а да ће тужилац донети одлуку након анализе бројних досад прикупљених доказа и оних чије је прикупљање у току.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

Фудбалска репрезентација Србије играла је против Камеруна у оквиру другог кола Светског првенства у Катару, а утакмица, која је учинила изузетно занимљивом ситуацију на табели групе Г, привукала је и приличну пажњу - у Русији.

29. 11. 2022. у 18:55

Коментари (0)

ВАЖНА ВИДЕО ПОРУКА: Да ли знате чему служи број 0800 011 011 (ВИДЕО)