ОСТВАРУЈУ СЕ ГЕНОЦИДНЕ ПРЕТЊЕ ДПС-а: Каварић о новом прогону амбасадора Србије у Црној Гори

В. К.

01. 10. 2022. у 19:13

ПРОТЕРИВАЊЕ и забрана уласка амбасадору Србије Владимиру Божовићу је акт непријатељстава према српском народу и остварење предизборних, геноцидних претњи ДПС-а о депортацији свих Срба из Црне Горе, сматра адвокат Далибор Каварић.

ОСТВАРУЈУ СЕ ГЕНОЦИДНЕ ПРЕТЊЕ ДПС-а: Каварић о новом прогону амбасадора Србије у Црној Гори

Фото: В.К.

Његов став о овом питању преносимо у целости:

-Као што је познато 30.09.2022. године на граничном прелазу Драченовац између Србије и Црне Горе од стране Управе полиције-Станице граничне полиције Рожаје забрањен је улазак и уручено је Решење о забрани уласка у Црну Гору, рођеном Никшићанину, др Владимиру Божовићу, Амбасадору Републике Србије у Црној Гори 

Уколико један државни службеник, дипломата, највишег ранга и амбасадорског нивоа, са свим механизмима домаће и међународне заштите, стандарда и конвенција, може да доживи овакву, страшну и страдалничку судбину, онда се поставља питање што је све спремна и кадра да учини мрачна, још увек не такнута и злогласна УДБАшка машинераја према обичном човеку, Србину, туристи, раднику, студенту, сељаку, домаћици. Циљ оваквих противправних, селективних, дискриминаторних и србофодних радњи, Сава Кентере и његових налогодоваца јесте да код сваког Србина изазову страх, узнемиреност, нелагоду, несигурност, осећај инфериорности и ниже вредности, недоброодошлицу и да га наведу да заобиђе, да не долази или да напусти Црну Гору. Уједно, оваквим радњама УДБА је имала намеру и да покаже да је изнад државе и њеног система управе, да је ван контроле одлучивања, да је под директном командом Мила Ђукановића и изнад и изван Владе и система извршне власти као и да је кадра да оствари најцрње претње Мила Ђукановића и Душка Марковића: да ће све непослушне Србе, по узору на злочиначку и крвожедну акцију против цивилног становништа звана „олуја“ на тракторе, протерати ван Црне Горе, а што Милу Ђукановићу, Ранку Кривокапићу, Саву Кентери и њиховим србомрзним саборцима очигледно и полази за руком, како се то види из овог случаја.

Циљ забране уласка др Владимиру Божовићу, Амбасадору Републике Србије је порука сваком Србину који живи у Црној Гори али и сваком Србину који долази у Црну Гору, да овде није пожељан и да овде није добродошао. Протеривање господина Божовића је управо порука и емоција којом је УДБА Рашка Коњевића, Ранка Кривокапића и Сава Кентере, хјела да наведе сваког Србина на суочење са сопственом депортацијом и забраном уласка, као и да са тим осећајем страха живи сваки Србин у Црној Гори, био он домицилни и рођени какав је Божовић или долазио из других српских земаља.

Амбасадор Божовић ће као легалиста искористити све правне могућноси и средства пред државим и међунарондим органима, уверен да је донешена одлука и изречена мера усмерена на застрашивање, протеривање и институционални геноцид према сваком Србину, ради чега ће ова његова борба, која траје већ годинама бити уједно борба за сваког другог Србина и за његово достојанство ма где да он налазио. 

Следећу одлуку у овом случају донеће Министарсво унутрашњих послова и министар Аџић, на који начин ће се свакако отклонити свака сумња о томе који су представници државних органа, инстируционално и персонално учствовали у овом незаконитом и нечасном послу.

Посебно истичем да је Саво Кентера као моменат за забрану уласка Божовића манипулативно и штетно, искористио моменат док је Агенција спороводила акцију против других лица ради сумње у повезаност са руском службом, покушавајући да код лаичке јавности и грађана остави утисак као да господин Божовић има неке везе са шпијунажом за стране обавејештајне службе, и да на тај начин покушао да дискредитује Божовића, иако би Кентера кад је у питању тема сервилне, пасивне и активне сарадње са тајним службама, итекако и пуно више могао да нам каже на ову тему а за чем ће верујемо имати прилике, закључио је Каварић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)