ОВО ЈЕ УДАР НА ЦЕЛИ СРПСКИ НАРОД: Владимир Божовић о одлуци да му се забрани улазак у Црну Гору (ВИДЕО)

Новости онлине

01. 10. 2022. у 12:45

АМБАСАДОР Србије у Црној Гори, Владимир Божовић, оценио је да је одлука да му се забрани улазак у Црну Гору удар на цели српски народ.

ОВО ЈЕ УДАР НА ЦЕЛИ СРПСКИ НАРОД: Владимир Божовић о одлуци да му се забрани улазак у Црну Гору (ВИДЕО)

Фото Новости

Он је објавио видео снимак са граничног прелаза Драченовац са Србијом, на којем, како је казао, чека да му буде уручено решење о забрани уласка у Црну Гору.

- Забрана је донета на захтјев Сава Кентера, директора Агенције за националну безбедност (АНБ), под образложењем да сам претња за националну безбедност Црне Горе. Дакле, скандал невиђених размјера, нечувено и супротно Уставу и законима Црне Горе и свих европских стандарда и норми, којим ми се забрањује да уђем у земљу којој сам рођен, у којој ми живе родитељи, сестре, родбина, пријатељи, кумови, у којој су гробови мојих предака, у којој су се моји преци борили за крст часни и слободу златну“, рекао је Божовић у снимку објављеном на Инстаграму.

Додао је да му "улазак забрањују они који су побеђени на демократским изборима у августу 2020. године, грубо злоупотребљавајући уставна и законска овлашћења".

- Ја ћу се наравно жалити на ово решење, очекујем реакцију Републике Србије, председника владе и целог српског народа, српског патријарха и наше цркве, јер ово није удар на мене и моју породицу, ово је удар на све Србе у Црној Гори и на све Србе где год да живе, да им се покаже да они нису демократски народ, да нису народ достојан да им се поштују основна људска грађанска и верска права и слободе - оценио је он.

Тврди да се никад није мешао у унутрашње ствари Црне Горе, нити да је икада добио налог од председника Србије да учини било шта против Црне Горе, њених органа власти или њених интереса.

- Борио сам се за најбоље, братске и пријатељске односе Црне Горе и Србије, да будемо најближа браћа, пријатељи, најближе две чланице Уједињених нација, али нажалост ето, то све није могло да буде и ево већ други пут прогнани постаје изгнани. Постајем човек коме се забрањује улазак у своју земљу рођења. Заиста срамно и нечувено и учинићу све да о овоме обавестим све релевантне међународне организације, пошто је ово супротно европској конвенцији о људским правима и слободама, супротно Бечкој конвенцији. И сам чин протеривања није заснован ни на једном здравом и ваљаном разлогу. Ово такође представља чин самовоље директора АНБ и позивам све надлежне у Црној Гори да реагују на ово и заштите Устав и законе Црне Горе, да поштују црногорску традицију историје и правде и да ово буде ружна прошлост, да градимо најбоље људске и пријатељске односе - закључио је Божовић.

БОНУС ВИДЕО: УСНИЈА РЕЏЕПОВА - Оживела Коштану, певала ватрено, плесала као Шехерезада

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

НОВИ ПОТРЕСНИ ДЕТАЉИ О ВИЛИСОВОЈ БОЛЕСТИ: Као да им све више измиче, породица се моли за чудо