"МИЛО НЕМА ПРАВО ДА НАС ПОЛИТИЧКИ МАЛТРЕТИРА": Абазовић се осврнуо на скраћивање мандата

В.К.

29. 09. 2022. у 16:18

ПРЕМИЈЕР у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је да је опште расположење међу посланицима да не желе да им се скрати мандат, па је једина могућност коју председник Мило Ђукановић има је да мандат за састав Владе да Миодрагу Лекићу.

МИЛО НЕМА ПРАВО ДА НАС ПОЛИТИЧКИ МАЛТРЕТИРА: Абазовић се осврнуо на скраћивање мандата

Фото: В.К.

- Све остало је правно насиље. Он не може да распусти Скупштину, јер да је могао, распустио би је 5. децембра 2020, кад се формирала она Влада после 30. августа. Ђукановић након свега што је урадио, најмање на шта има право је да нас и даље политички малтретира. И да покушава да пронађе да неким противзаконитим деловањем принуди некога да уради нешто. Ако посланици буду желели на изборе, ићи ћемо на изборе. Ако не буду желели, знају се процедуре. Иако Устав није скроз прецизан, јер они који су га писали мислили да се ДПС никад неће спустити са власти. - навео је и додао:

- Ђукановић и Ранко Кривокапић су мислили да ће да владају наредних 100, 150 година, док буду постојали Устави као такви и да нема потребе да се одређују правне празнине. Он није имао обавезу од 30 дана, то је измишљена ствар, само после избора има 30 дана рок да предложи мандатара. Где то пише? Па је рекао да нису достављени потписи. Јесу ли достављени потписи кад сам ја добио мандат?  То што "људи хоће - како је казао, да буду изнад свих институција и закона, "то је њихов проблем".

-Мислим да Ђукановић има мало карата у својим рукама и било би добро да их искористи на исправан, а не штетан начин. Ако се одлучи на ову другу варијанту, да их искористи на неисправан и штетан начин, имаће адекватан одговор и нећемо седети скрштених руку, поручио је Абазовић. 

- Његово је легитимно право да се бави политиком на начин који мисли. Ја више нисам оптерећен, мислим да све оно што треба да се деси ће се и десити. Те ствари које ће се десити су повољне за грађане, то је моја једина порука. Ускоро нас очекују и председнички избори, тако да мислим да је ситуација сасвим јасна.

 

БОНУС ВИДЕО:

ТИТОВА ВИЛА ОД 50 МИЛИОНА ДОЛАРА: Погледајте како изгледа једна од најстаријих вила у Њујорку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

МАНДИНЕ ГОРКЕ РЕЧИ ИЗ 90их: Учити децу да буду поштени је као да их учите да буду идиоти