КУКАВИЧКО ПОНАШАЊЕ ЂУКАНОВИЋА: Мило не сме у Скупштину

В. К.

29. 09. 2022. у 11:15

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић није се ни данас појавио на седници парламентарног одбора за законодавство као предлагач одлуке о скраћењу мандата Скупштине Црне Горе да образложи свој предлог за скраћење мандата Скупштини, иако је јуче најављена та могућност.

КУКАВИЧКО ПОНАШАЊЕ ЂУКАНОВИЋА: Мило не сме у Скупштину

Фото: ЕПА

Ђукановић је данас овластио саветнике Наташу Пешић и Бориса Бастијанчића да га замене, што председница Законодавног одбора Маја Вукићевић није прихватила. Она је саопштила  да је добила допис од председника у којем је обавештава да не може присуствовати седници и да овлашћује саветнике Наташу Пешић и Бориса Бастијанчича да га мењају.

- То није могуће. Председник је инокосни орган и не може преносити ову врсту надлежности на било кога. То је мој став и мислим да нема услова да о овој тачки расправљамо, рекла је Вукићевићева, додајући да је била у комуникацији са шефом Посланичког клуба ДПС-а Данијелом Живковићем, који је питао да ли уместо Ђукановића може неко други да образлаже предлог.

- Рекла сам да не може и предложила термин који је одговарао кабинету председника. Изненађујуће је што се он није појавио. Није ништа страшно издвојити време за седницу Законодавног одбора, рекла је Вукићевићева.

Јованка Лаличић (ДПС) казала је да председник "не би могао да обавља све своје функције да не може да пренесе нека своја овлашћења".

- Тако да вам аргументација не пије воду. Они су испунили формално-правне услове да се ова тачка дневног реда данас разматра, навела је Лаличићева.

Мило Ђукановић је пре неколико дана упутио председници Скупштине Данијели Ђуровић предлог за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе. Он је саопштио да није стекао утисак да постоји јасна већина која би била у стању да формира Владу која би понудила решења веома тешких проблема на финансијском, економском, правном, институционалном и политичком плану.

У саопштењу је навео да сматра да "не постоји политичка сагласност о формирању Владе".

- То доживљавам као намеру да се даље троши време у којем би се наставили преговори о деоби ресора у Влади и "места по дубини", док би за то време држава додатно била урушавана, поручио је Ђукановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

ХАОС У АВИОНУ: Због прекршаја двоје путника - ИЗБАЦИЛИ све напоље (ВИДЕО)