ЖУГИЋ ЧУВАР ТАЈНИ: Реакције на Ђукановићев предлог да гувернер добије нови мандат

И. Д. С.

28. 09. 2022. у 08:22

НАКОН што је почетком месеца истекао шестогодишњи мандат гувернеру централне банке Црне Горе Радоју Жугићу, председник државе Мило Ђукановић упутио је предлог Скупштини да се Жугићу повери још шест година столовања на челу ове институције.

ЖУГИЋ ЧУВАР ТАЈНИ: Реакције на Ђукановићев предлог да гувернер добије нови мандат

Радоје Жугић, Фото принтскрин/Инес Мрдовић, Фото ПР центар

У НВО Акција за социјалну правду сматрају да би таква одлука значила јако лошу поруку за јавни интерес.

У образложењу предлога, председник наводи да је за време мандата Жугића, ЦБЦГ очувала стабилност банкарског и финансијског система, "упркос веома сложеним околностима које су карактерисали поремећаји економског и друштвеног окружења изазвани првенствено пандемијом вируса корона".

С друге стране, Инес Мрдовић, испред НВО "Акција за социјалну правду", наводи је овај предлог лош, али и очекиван.

- Жугић је чувар тајни у Централној банци, ту су кључни токови новца, ту су кључне информације, не само за банкрски сектор и Прву банку која је у доброј мери претходних година под посебном лупом јавности, већ сви остали финансијски токови. Назначићу само питање ауто-пута, токови новца за инвестицију која је достигла милијарду евра, занемарујући 300 милиона евра којих се држава одрекла по основу различитих дажбина.

Фото Архива

Сви ми који годинама пратимо неке ствари у финансијском сектору знамо да је Жугић покривао кључне позиције од којих је породица Ђукановић имала користи. Треба назначити да је Скупштина та која треба да одлучи, па је питање како ће се одредити политичке партије - казала је Мрдовићева.

ПОД ЛУПОМ СПЕЦИЈАЛНОГ ТУЖИЛАШТВА

ЖУГИЋ је 2018. године био под лупом Специјалног државног тужилаштв поводом пријаве о злоупотребама новца за удружења пензионера и наплаћивања чланарина од 2004. до 2010. године када је био директор Фонда ПИО. Пензионери који су подносили те пријаве тужилаштву још чекају на резултат истраге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА

НЕКАДАШЊИ фудбалер Раде Богдановић ових дана је привукао пажњу јавности коментарима на дешавања на Светском првенству у фудбалу у Катару, у оквиру специјалног програма на РТС-у. Нарочито је прашину подигло његов увредљив коментар на рачун жена фудбалера, а неки сматрају да је изостала адекватна реакција и водитеља, посебно водитељке Драгане Косјерине.

02. 12. 2022. у 08:47

Коментари (0)

УЖИВО, СРБИЈА - ШВАЈЦАРСКА: Срби на трибинама - нестварни!