ПРВИ ПОЗИВ У 15.22: Управа полиције Црне Горе - Патрола стигла за три минута

М. Секуловић

17. 08. 2022. у 00:39

ПОВОДОМ навода грађанина да је први позив упутио полицији на Цетињу у 15.22 часова, обавештавамо јавност да је Управа полиције, ради утврђивања тачног чињеничног стања, а сходно и ранијој најави, преко Одељења за телекомуникационе и електронске технологије извршила детаљне пројере позива и регистрофона.

ПРВИ ПОЗИВ У 15.22: Управа полиције Црне Горе - Патрола стигла за три минута

Црногорска полиција / Фото Д. Миловановић

Подсећамо да, супротно појединим наводима у медијима и на социјалним мрежама, Управа полиције ниједном није саопштила да су наводи грађанина нетачни, већ да ће се извршити додатне провере позива и усклађеност регистратора времена на регистрофону и уређаја са којих су грађани позивали, као и даље провере листинга, уз напомену да је сваки разговор снимљен и да су њени службеници одмах упућени на терен, саопштила је касно у уторак вече Управа полиције Црне Горе, поводом објава на друштвеним мрежама о терминима у којима су грађами обавештавали полицију о масакру на Цетињу.

-Последично, службеници Одељења за телекомуникационе и електронске технологије су утврдили да уређај регистрафон који се налази у Одељењу безбедности Цетиње има сателитско одступање од +4 минута и 35 секунди. Том анализом је утврђено и да је први позив на регистрафону евидентиран у 15:27 и 24 секунде, а који је трајао 34 секунде, што одговара тачном времену од 15:22 и 49 секунди. Други позив је упућен са другог броја и евидентиран је у 15:28 и 35 секунди, што одговара тачном времену од 15:24, а трајао је 18 секунди. Трећи позив је упутио исти грађанин који је упутио први позив, а који је на регистрофону евидентиран у 15:30 и 27 секунди, што одговара тачном времену од 15:25 и 52 секунде и трајао је 21 секунду, тврде из полиције уз напомену да је након пријема позива, службеник у Дежурној служби одмах преко везе обавестио колеге и дао им податке о пријављеном догађају.

-Како је тада уследио још један позив, службеник је ручно забележио време од 15.30, а које је заведено у полицијским евиденцијама и списима као време пријема позива у вези догађаја. Наглашавамо да све наведено не мења чињенично стање – полиција је упућена на лице места одмах након поменутог првог позива и службеници Управе полиције су за око три минута били на месту догађаја, као што је већ претходно и саопштено, а што потврђују и остали прикупљени докази, кажу из Управе полиције уз тврдњу да раде у отежаним условима, што је само један од бројних проблема са којима се ново руководство носи упоредо са текућим послом.

-Међутим, то не доводи у питање посвећеност и професионалност припадника Управе полиције на свим нивоима да у свакој ситуацији, а посебно овако гнусном злочину, буду у служби заштите грађана, поретка али и саме институције. У том оквиру, одговорно се приступа провери сваког сегментна и отворено комуницирамо све што су неспорно утврђене чињенице, а апелујемо поново на медије и заинтересовану јавност да имају разумевања и за услове у којима се ради, праксе које утичу на брзину комуникације Управе полиције, али и на процедуре које се односе на утврђивање околности и чињеница овог злочина, кажу из полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (1)

ОДБИО И ЏОНИЈА И БРЕГУ: Популарни певач није хтео да пева у Бијелом дугмету - и дан-данас жали због тога