ТРУДНИЦУ ОСАМ САТИ УДАРАО ПЕСНИЦАМА И ПАЛИЦОМ: Стравични детаљи оптужнице за убиство у Бару, муж се 8 сати иживљавао

Novosti online

28. 06. 2022. у 23:31

ВИШЕ тужилаштво Црне Горе подигло је оптужницу против Далибора Николића (34) за свирепо убиство трудне супруге Зимрите Нерде коју је у ноћи између 15. и 16. јануара тукао осам сати користећи поред песница и бејзбол палицу!

ТРУДНИЦУ ОСАМ САТИ УДАРАО ПЕСНИЦАМА И ПАЛИЦОМ: Стравични детаљи оптужнице за убиство у Бару, муж се 8 сати иживљавао

Фото: Б. Д.

За Зимриту Нерду кобан је био последњи ударац који је примила у кухињи због баналног разлога око тога ко ће скувати кафу.

- Николић је од 22 сата 15. јанура до шест сати наредног дана тукао и на свиреп начин, са умишљајем, лишио живота трудну супругу Зимриту Нерду током свађе у вези престанка њихове заједнице и за време док се троје њихове малолетне деце (од 10, осам и четири године) налазило у породичној кући - наводи се у оптужници.

Од више десетина удараца песницама и импровизованом бејзбол палицом које је Нерда примила скоро да није било места на њеном телу без крвавих подлива.

Након пријема у болницу лекари су констатовали пет тешких телесних повреда и 11 лакших међу којима су преломи на обе руке као и прелом лисне кости на десној нози.

У оптужници се наводи да је Зимрита све време трпела физичке и душевне болове јаког интензитета и дужег трајања.

После осам сати батинања Зимрита је лежала у кревету и није се одазвала на неколико позива Николића да им скува кафу. У неком тренутку је ипак дошла до кухиње и понудила да ипак она скува кафу што је разбеснило Николића. Након што се није склонила, како јој је рекао, Николић је супругу ударио песницом у део лица испод десног ока. Зимрита је од овог ударца изгубила свест услед излива крви у мозак и пала на тло.

Седам дана касније, 22. јанура, Зимрита је преминула у Клиничком центру Црне Горе.

Монструм се бранио ћутањем

Николић се у Вишем тужилаштву у Подгорици бранио ћутањем док је пред основним тужиоцем у Бару делимично признао дело, али умањујући број удараца и време трајања целог догађаја. Он је испричао да је 12 година био у браку са Зимритом Нердом и да су са троје деце живели у барском насељу Соколана.

Повод за свађу су, према речима Николића, биле "ситнице и глупости, око проблема које су имали у браку у ранијем периоду, када је она одлазила од њега, као и око проблема које је имао са њеном браћом". Оптужени је испричао и да је супрузи рекао да им брак не иде даље тако што ће он њу да туче а она да стално бежи и да му коначно каже да не жели са њим да живи и да се растану.

Пошто је Зимрита Нерда саопштила да не жели више да живи са њим, Николић је тврдио у тужилаштву да је прихватио њену одлуку, али само ако "сачека да јој прођу модрице које је имала од раније, а које јој је задао приликом неких ранијих физичких напада".

Оптужени је тврдио да је супруга онда променила мишљење и казала му да се шалила и да ће наставити живот са њим што је њега разбеснило па је почео да је вређа и виче на њу и на крају удари једном или два пута песницом у лице.

После неколико удараца палицом, Николић наводи да га је супруга замолила да је не туче и да разговарају што су и учинили.Разговор и свађа, су према његовим тврдњама, трајали до касно у ноћ. Он је признао да је приликом свађе око тога ко ће да скува кафу ударио песницом у главу додајући да је пала главом на плочице циљајући на околност да је то разлог њене смрти.

Пошто је видио да је без свести, однио је до купатила где је после поливања водом на моменте долазила к себи и благо се тресла.

Комшији рекао да лаже да је жена пала док је он био на послу

После неког времена, Николић је Зимриту сместио у аутомобил и позвао комшију да Зимриту одведу до болнице. Испред болнице, комшији је казао да докторима саопшти да је Зимрита пала и да је он на послу.

Николић је ушао у први такси и одвезао се до Подгорице одакле се другим таксијем упутио према Србији али са граничног прелаза враћен је у барску станицу полиције.

Међутим, његова одбрана је оповргнута, исказом комшије који је пред тужиоцима испричао да је током целе ноћи чуо свађу и тучу а што је потврђено бројем повреда у обдукционом налазу.

Налазом и мишљењем вјештака медицинске струке утврђено је да излив крви у мозак није последица пада на плочице већ ударац песнице у предио лица испод десног ока.

Николић је пред основним тужиоцем у Бару казао и да је знао да му је супруга у другом месецу трудноће јер му је ту вест саопштила два дана пре овог догађаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕМАМ ДУШЕ НИ ОБРАЗА ДА ПЕВАМ: Рајовић отказао наступ због трагедије на Цетињу - 11 невиних је страдало