У ЛАЖИ СУ КРАТКЕ НОГЕ: Драгиња тврди да је "православна Црногорка", ево шта пише у црквеним књигама (ВИДЕО)

Новости онлине

27. 06. 2022. у 17:04

ПОСЛАНИЦА Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић, перјаница србомржње у Црној Гори, ухваћена је у лажи тврдећи да јој у крштеном листу пише да је "православна Црногорка".

У ЛАЖИ СУ КРАТКЕ НОГЕ: Драгиња тврди да је православна Црногорка, ево шта пише у црквеним књигама (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм/radevladika.cg

Драгиња, која је претходних месеци брутално претила српском песнику, есејисти и романописцу Милутину Мићовићу, стално тврди да ће "вратити отето ЦПЦ, и да неће бити потписивања Темељног уговора".

Недавно је такође поручила у црногорској Скупштини да о "Темељном уговору могу само да сањају".

Тај документ којим би се признала права Српске православне цркве јој је највећи трн у оку. Имајући то у виду, занимљиво је шта пише у црквеним књигама о крштењу Драгиње Вуксановић Станковић.

- Ја сам крштена у сред српске православне цркве, у сред Ужичке Пожеге, у родном месту моје мајке. И мој кршени кум је био поп Миленко, нажалост преминуо, који је мени у крштеници написао: "Драгиња Вуксановић, од оца Василија, мајке Милице, рођене Максимовић, православна Црногорка" - рекла је Вуксановић-Станковић током гостовања у емисији "Слободна зона" на ТВ Прва.

Ипак, чињенице говоре другачије, што се види на снимку одмах након њене изјаве. У књизи рођених и крштених поред основних података јасно се види да у документу, испод имена њених родитеља стоји записано - православни Срби.

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦАЈАЦ ОДЛОЖИО ОРУЖЈЕ ПА СЕ ПРЕКРСТИО - Уз Божију помоћ органи реда сачували манастир

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

УПОЗОРЕЊЕ: Грешка којом МЕД претварате у ОТРОВ - унос ове намирнице може бити штетан по ваше здравље