МЕДОЈЕВИЋ БЕЗ УВИЈАЊА: Односи са Србијом се не могу нормализовати кад црногорску владу подржавају партије које је сматрају за непријатеља

Novosti online

27. 06. 2022. у 00:10

ПРЕДСЕДНИК Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић казао је гостујући на Пинку да не очекује превише од посете премијера Дритана Абазовића Србији јер, како наводи, односи се не могу нормализовати са владом коју мањински подржавају партије које сматрају Србију за непријатеља.

МЕДОЈЕВИЋ БЕЗ УВИЈАЊА: Односи са Србијом се не могу нормализовати кад црногорску владу подржавају партије које је сматрају за непријатеља

Фото: Принтскрин

- Тешко можемо коментарисати једног таквог политичара који је нелегитиман. Он води државу са политичком снагом 3-5%. Он не одговара својим бирачима јер их и нема. Он одговара неким страним центрима моћи који су га ту инсталирали да извршава њихове интересе - казао је Медојевић.

Друго је питање, тврди Медојевић, да ли је у интересу тих страних центара моћи да се односи између Црне Горе и Србије нормализују, али је сасвим сигурно, како наводи, да ова посета Београду, где Абазовић долази са 11 чланова делегације а није припремио ниједан билатерални документ иако има толико тога што мора бити потписано на интерес грађана обе државе, довољно говори о томе да Дритан нема легитимитет, ни политички и лични ауторитет и да мора да задовољи више страна.

- Он мора да задовољи ставове црногорских екстремиста окупљених око Мила Ђукановића и Ранка Кривокапића. Утицај глобалне дубоке државе крупног капитала, и свих оних који су га ту поставили. Проблем је што ту владу у Црној Гори подржавају структуре које у Србији не виде потенцијал за сарадњу, пријатељску државу са којом би развијали партнерске односе, већ у њој виде претњу и измишљају великодржавне пројекте. Они чак и елементарно коректне политичке процесе какав је идеја о Отвореном Балкану доводе у питање и оспоравају - казао је он.

Медојевић се подсетио на случај око пријема респиратора и како црногорска власт није хтела да их прими у условима кад их нико у свету није имао, а Србија их је поклонила Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ХАПШЕЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Пронађена велика плантажа марихуане