АМБАСАДОР СРБИЈЕ БОЖОВИЋ: Отварање ауто-пута добра прилика да Вучић посети Црну Гору

В.К.

26. 06. 2022. у 13:46

ПОСЕТА државне делегације Црне Горе радостан је догађај за све грађане Србије, јер немамо ближих рођака, пријатеља и комшија до грађана Црне Горе – казао је „Вијестима“ Владимир Божовић, који из Београда и даље обавља амбасадорску функцију.

АМБАСАДОР СРБИЈЕ БОЖОВИЋ: Отварање ауто-пута добра прилика да Вучић посети Црну Гору

Фото Новости

Он наводи да млади политичари, с новим идејама, имају предност у обнови поремећених односа, јер, према његовим речима, нису и не треба да буду оптерећени политичким наслеђем.

- Нема разлога да премијерова екипа позитивно не одговори на исказану спремност Србије за потпуним ресетовањем и значајним побољшањем тих односа.

Божовић каже да помно прати сва дешавања у Црној Гори и да уочава велике изазове који су пред Абазвоићевом Владом. Сматра да би значајно побољшање односа са Србијом био снажан стабилизациони фактор, и да би у сусрет туристичкој сезони било веома добро оцењено од црногорске привреде и свих грађана.

Истиче да је „Отворени Балкан“ сјајна прилика да се Црна Гора са својим природним и људским ресурсима и потенцијалима прикључи и користи све предности пословања на тржишту од више од 13 милиона људи.

- Црној Гори треба близу 25 хиљада радника у туристичкој сезони, и добар део њих би по убрзаним процедурама могао доћи из Србије. Други веома важан пример тиче се обезбеђивања довољних количина приоритетног увоза хране и најважнијих животних намирница. Србија и њена пољопривредна производња имају вишкове хране, и у актуелној геополитичкој ситуацији доступност хране постаје императив број један за сваку владу. Јавно обећање председника Вучића да Црној Гори неће фалити хране, добија још више на значају“.

Фото: Владо Павићевић

Божовић је упитан да ли од Абазовићеве посјете треба очекивати конкретне економске резултате, казао да економска и привредна сарадња треба и мора да буде у функцији смиривања политичких тензија. Наводи да примјећује „да млади и понекада оспоравани премијер Абазовић, правилно схвата актуелни геополитички и регионални тренутак, и штитећи националне и државне интересе Црне Горе, може значајно амортизовати сасвим непотребне наслеђене политичке тензије.

Божовић каже да је председник Србије Вучић увек давао подршку и подстрек изградњи најбољих братских и пријатељских, економских, привредних и полтиичких односа између Србије и Црне Горе, и да мисли да би његова посета Црној Гори била нови подстицај и континуитет те и такве политике.

- Многи грађани Црне Горе, који се обраћају Амбасади и мени као абмасадору, ту и такву одговорну политику мира, стабилности и сарадње високо цене и хвале, и сигуран сам да би председник Вучић био срдачно, братски и пријатељски дочекан. Можда је отварање ауто-пута ка Србији добра прилика за то, имајући у виду колико се он залаже за иградњу путева, пруга и мостова пријатељства којима се Србија повезује. Наравно, то је ствар нашег уваженог домаћина, славне и вечне државе Црне Горе и њених представника, а моја жеља као амбсадора Србије је да се то деси у мом мандату - закључио је Божовић.

БОНУС ВИДЕО:

КНЕЖЕВИЋ У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Ко ће нама доћи на приморје овог лета?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи