НОВЕ МУКЕ ЗА ЦРНУ ГОРУ: Медојевић оштро о новим потезима Владе

Novosti online

24. 06. 2022. у 17:16

ПРЕДСЕДНИК Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић казао је да „Влада политичких остатака не познаје систем државне власти и механизме утицаја неких одлука које доносе искључиво из угла партијских интереса“, али и да „министри натуршчици који се први пут сусрећу са областима којима руководе својим одлукама праве хаос“.

НОВЕ МУКЕ ЗА ЦРНУ ГОРУ: Медојевић оштро о новим потезима Владе

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

- Смањење акциза на гориво је довело до укидања повраћаја дела плаћених акциза за превознике у друмском саобраћају - истакао је Медојевић.

Што се превоза робе у друмском промету тиче, каже Медојевић, оне фирме које су имале плаћене све обавезе према запосленима и држави имале су право на повраћај дела плаћене акцизе у износу од 0.181 евра/литру или 0.07% од износа фактура за превоз издатих у том кварталу-промета.

- Управа Царина, тј. надлежна Царинарница, је вршила повраћај. Они су враћали оно што је мање, литража или промет. 1 камион за 3 месеца-квартал потроши у просеку 10.000 литара нафте и то је било по потрошњи да се врати 1.810 евра - казао је Медојевић.

Према речима Медојевића, „промет може да варира али су овим потезом приморали да се мање ради за кеш, а више преко рачуна и то у неком просеку буде близу ове цифре до које се дошло кроз потрошњу горива“.

- Неки од превозника су сипали гориво на црно или негде по иностранству и ту нису имали повраћаја акцизе. Влада је смањењем акцизе за 40% смањила износ за повраћај превозницима на 0.05 €/литру а оним задњим смањењем од 50% потпуно су укинули тај део за повраћај превозницима, а имају простора јер је остало јос 0.26 евра акцизе који иде држави од сваког литра. Држава није играчка. Мора се понешто и знати, осим да се увлачиш Амбасадорима - истакао је Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)