ДИГЛИ ХАЈКУ ЗБОГ ИКОНА: ДПС се обрушио на власт у Никшићу око доделе "Луче"

В. КАДИЋ

21. 06. 2022. у 10:20

ЗБОГ две иконе (Богородица и Свети Василије), које су донатори уручили уз диплому "Луча" ђаку генерације и најбољем ученику на практичној настави у ЈУ Прва средња стручна школа у Никшићу, црногорски националисти Демократске партије социјалиста и Социјалдемократа покренули су хајку на директора школе Миломира Шумића и председник Општине Марка Ковачевића!

ДИГЛИ ХАЈКУ ЗБОГ ИКОНА: ДПС се обрушио на власт у Никшићу око доделе Луче

Фото: Приватна архива

Један од донатора је некадашњи ученик школе, професор практичне наставе Петар Ракојевић који више од једне деценије спонзор поменутих награда - икона, које су вредан уметнички рад, водећи свакако рачуна, како је то оценио директор Шумић, да не повреди верска осећања награђених.

Савет младих ДПС, као и СД, позвао је надлежне да реагују тврдећи да су уз диплому "Луча" у Првој средној стручној школи у Никшићу "као пригодан поклон дељене иконе".

Председник Општине Ковачевић добитницима награде "Луча" уручио је признања, а у исто време и директор Миломир Шунић, док су разредне старешине поклањале пригодне књиге.

Социјалдемократе су, међутим, отишле корак даље упирући прстом на бившу министарку просвете, науке, културе и спорта Весну Братић.

КРИВА ЗА СВЕ

РЕАГУЈУЋИ на изјаве Машковића, бивша министарка Весна Братић је одговорила:

- Додајте, молим вас, да сам крива и за глобалну кризу, све постојеће и бивше конфликте, раст цена горива и ако је негде град уништио усеве. СД-у су иконе Богородице и Светог Василија "сведочанство злочина". Прављење партијских ћелија од убразовних установа није - поручила је Братићева.

- Весна је отишла, а њени кадрови су остали. Додела икона у Првој средњој стручној школи у Никшићу уз диплому "Луча" сведочанство је злочина који је бивша министарка Братић починила над образовним институцијама у Црној Гори - истиче се у реаговању председника омладине СД Подгорица Милоша Машковића.

Поводом ујдурме црногорских суверениста огласили су се млади из Нове српске демократије Никшића, поручујући да је младост у граду подно Требјесе доживела видну катарзу, и још једном спознала да је поштовање хришћанске етике најчистији начин да се кроз живот иде, што се најбоље видело 12. маја на Световасилијевској литији која је била никад бројнија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

Коментари (0)

АНАСТАСИЈИ ТРАЧ ТЕШКО ПАО: Јелена открила у каквом су односу