КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ УЛЦИЊ ПРЕКИНУТА: Стигла два предлога за челника законодавне власти

Б.Дабић

25. 05. 2022. у 15:45

ПРЕКИНУТА конститутивна седница Скупштине општине Улцињ након верификације мандата одборницима.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ УЛЦИЊ ПРЕКИНУТА: Стигла два предлога за челника законодавне власти

Фото: Б. Дабић

Иако је било планирано да након верификације буде изабран председник скупштине општине Улцињ, то се није догодило јер су за место челника законодавне власти стигле две кандидатуре – једна из опозиционог ДПС-а, а друга из Форце која је у владајућој колацији.

Конститутивној седници председава најстарија одборница у парламентарном сазиву Јасмина Хаса из редова ДУ Албанаца.

Хаса је казала да ће бити образована комисија која ће се изјаснити о кандидатима. Пре него што је Хаса одредила паузу од пола сата, која се продужила у поподневне сате, скупштинско заседање напустили су одборници партија ДПС и ДУА.

Кандидат "Форце" је Адријан Маврић.

- С обзиром на то да су два кандидата, процедура је да се формира комисија која ће одлучити о њиховој кандидатури, образложила је Хаса, након прекида седнице.

Након верификације мандата одборницима и бирања председника Скупштине општине, локални парламент сазваће седницу на којој ће бити одабран и председник општине Улцињ.

Подсетимо, носилац изборне листе коалиције "За нови почетак" Омер Бајрактари и председник Форце Генци Ниманбегу потписали су коалициони споразум о формирању власти у Улцињу у наредне четири године.

Према одредбама споразума, прве две године функцију председника општине Улцињ ће обављати представник коалиције За нови почетак, а потом представник Форце. Ротација ће бити обављена 2024. године.

БОНУС ВИДЕО: 

ГЕЈЗИР У МАКСИМА ГОРКОГ: Млаз воде на сред улице


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)