ПОВУЧЕН ЗАКОН О ПОПИСУ: Влада Црне Горе донела одлуку, за сада без образложења

М. С.

24. 05. 2022. у 13:28

ВЛАДА Црне Горе, саопштила је да је из скупштинске процедуре повукла Предлог закона о попису становништва, домаћинства и станова, који је утврдила претходна извршна власт. Закључак о повлачењу Предлога закона донет је на седници Владе одржаној 12. маја, саопштено је у уторак на сајту Владе.

ПОВУЧЕН ЗАКОН О ПОПИСУ: Влада Црне Горе донела одлуку, за сада без образложења

Фото: Влада Црне Горе

Предлог Закона о попису становништва, домаћинства и станова утврдила је Влада председника Здравка Кривокапића, 29. децембра прошле године, а 14. јануара доставила га је Скупштини Црне Горе на разматрање.

За сада нема детаљнијег образложења о овој одлуци Владе, која ће без сумње изазвати бројне реакције у јавности.

Фото: Влада Црне Горе

Да подсетимо, у експозеу приликом избора 43. Владе Црне Горе актуелног премијера Дритана Абазовића записано је да се у првом кварталу рада нове владе планира предлог закона о попису становништва у складу са европским стандардима.

Питање пописа становништва, који је одлаган из политикантских разлога, већ пар година изазива тензије у Црној Гори, јер за део политичке јавности он није статистичко, већ питање националног и верског пребројавања, што су ДПС-СДП власти избегавале да учине на време, а тај посао није завршила ни Влада Здравка Кривокапића, упркос обећањима и одвајању додатних буџетских средстава за ту сврху.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ: Ово је син Ведране Рудан из првог брака - рекла да га воли мање од партнера (ФОТО)