ТЕК СЕ НАЗИРУ ОБРИСИ НОВЕ ВЛАСТИ: Беране два месеца после локалних избора још нема носиоце главних функција

М. С.

24. 05. 2022. у 06:34

ВЛАСТ у Никшићу и другим општинама зависи од формирања оне у Беранама. Овако је посланик Покрета за промене Владан Раичевић, иначе Никшићанин, прокоментарисао изјаве које су у понедељак стигле из Берана, по којима у локалној власти, након избора одржаних још 27. марта неће бити СНП, партије чији функционери су осам година предводили локалну власт. Прве четири са ДФ, а касније је коалицију појачала Демократска Црна Гора.

ТЕК СЕ НАЗИРУ ОБРИСИ НОВЕ ВЛАСТИ: Беране два месеца после локалних избора још нема носиоце главних функција

Фото СНП

- Наредних неколико дана знаће се име председника локалног парламента, а убрзо након тога председника Општине. Све је скоро прецизирано, постоје још само неке нијансе, због чега није тај део на конститутивној скупштини. Договори су ишли својим током и нормално је да су трајали толико, јер је много конституената. Мислим да је вршен безразложан притисак, власт ће бити формирана и мислим да ћемо грађанима понудити и испунити све што смо обећали, казао је потпредседник Општине Беране Марко Лалевић, из Покрета за промене, дела Демократског фронта.

Он је истакао да ће нову већину у Беранама осим ДФ чинити и Демократе, Уједињена Црна Гора, Права Црне Гора и покрет "Беране сад".

- Места за СНП нема, био је изричит Лалевић, након чега му је партијски колега Раичевић "одговорио" изјавом о последицама таквог потеза по локалну власт у Никшићу, али и у неким другим срединама где је СНП део локалне власти.

- Никаквог договора око персоналних решења није било, након седнице СО одржане 17 јуна. Нема ни речи да је било шта чврсто договорено. Тек ћемо наредних дана сести и наставити разговоре око формирања власти у Беранама.

Ово је у понедељак "Новостима" саопштено из Демократског фронта, чији ће кандидат Вуко Трифуновић у свакој варијанти, ако се партије договоре, бити нови председник Општине Беране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)