ДОНАЦИЈЕ ДОНЕЛЕ МЕДАЉЕ: Специјално државно тужилаштво ЦГ почело да испитује трансфере бившег министра одбране

С. ЂОКИЋ

23. 05. 2022. у 08:38

ТРЕЋЕГ дана како је у медијима одјекнула вест да Специјално државно тужилаштво испитује донације "тешке" десет милиона евра, које је некадашњи министар одбране Предраг Бошковић "сипао" са рачуна свог ресора на рачун Женског рукометног клуба Будућност, стигло је реаговање из поменутог спортског колектива, у којем не споре да је Бошковић улагао у њих, али тврде да није било злоупотреба...

ДОНАЦИЈЕ ДОНЕЛЕ МЕДАЉЕ: Специјално државно тужилаштво ЦГ почело да испитује трансфере бившег министра одбране

Фото: Танјуг

- Са сигурношћу се може рећи да је сваки динар, марка или евро уложен у наш клуб оправдан резултатима и међународним успесима. Такође, наш клуб је представљао расадник талената женског рукомета у Црној Гори, што је омогућило формирање снажног националног тима који је донео прву медаљу нашој држави са Олимпијских игара у Лондону 2012, и исте године титулу шампиона Европе освојену у Београду. Томе је значајан допринос дао управо Предраг Бошковић, као један од највећих спортских радника у Црној Гори и дугогодишњи потпредседник Европске рукометне федерације - наводе из ЖРК Будућност, подсећајући да су два пута освајали Лигу европских шампиона и исто толико ЕХФ куп победника купова, те по једном ИХФ Куп победника купова, ИХФ Куп, 27 националних купова, седам регионалних рукометних лига и 33 национална првенства.

Уз процену да Црна Гора има сјајан спортски потенцијал и може бити поносна на резултате свих селекција, посебно на међународној сцени, те изражавајући захвалност Предрагу Бошковићу за све што је учинио, из ЖРК Будућност позивају све државне функционере да помажу и подржавају рад свих спортских колектива.

Подсетимо, Специјално државно тужилаштво истражује да ли је, и како, без конкурса за расподелу средстава из буџетске резерве, од 2017. до 2020. женском рукометном и кошаркашком клубу Будућност из буџета Министарства одбране пребачено више од 10 милиона евра. Наводно, новац је трансферисан по закључку Владе - у траншама од 50.000 до 850.000 евра - па је ЖРК добио више од пет и по, а кошаркаши 4,5 милиона евра.

На све то, Бошковић каже да му је "жао што није био у прилици да помогне још и више".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара