СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ ЋЕ "СКЕНИРАТИ" И ПЕНАЛ: "Игре" у Првој фудбалској лиги у ЦГ и пред правосудним органима

М. СЕКУЛОВИЋ

23. 05. 2022. у 07:39

НОВИ скандал у Првој фудбалској лиги Црне Горе, овога пута на утакмици између Подгорице и Искре, током које је домаћин после сумњиво досуђеног казненог ударца победио са 3:2 и изборио опастанак у истом рангу, док ће ривал у борби за прволигашки живот, Зета из Голубоваца, морати степеницу ниже.

СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ ЋЕ СКЕНИРАТИ И ПЕНАЛ: Игре у Првој фудбалској лиги у ЦГ и пред правосудним органима

Принтскрин

Из предграђа Подгорице, зато, најављују кривичну пријаву Специјалном тужилаштву против судије Радоја Пајовића и Н. Н. лица, због "удруживања у криминалну организацију која је директно утицала на исход поменуте утакмице".

- Годинама уназад смо указивали да је Црногорска фудбалска лига постала полигон за очигледне нерегуларности којима би, осим УЕФА, требало да се позабави и Специјално тужилаштво. Нелегитимни председник ФСЦГ Дејан Савићевић, окружен шачицом послушника, одобрава и у значајној мери координира хаос у нашем фудбалу. Овакав однос Савићевића према нашем клубу бисмо разумели да се ради о обичном навијачу неког другог клуба, али он је, иако незаконито наметнут, председник Фудбалског савеза, који својим деловањем уништава и Зету, и ионако трошни црногорски фудбал - саопштавају из Голубоваца.

Кажу, уверени су да досуђени казнени ударац у 93. минуту спорног меча између Подгорице и Искре није био регуларан, па ће - зато што у Црној Гори фудбалске институције не постоје, или су приватизоване до нивоа изопачености - спортску правду морати да траже у Тужилаштву...

Иначе, (не)спорни моменат се догодио по завршетку утакмице између Зете и Рудара, коју су домаћини добили са 1:0, те је било јасно да Подгоричанима само победа обезбеђује опстанак у друштву најбољих.

ПРОЗИВКА САВИЋЕВИЋА

- С ОБЗИРОМ на то да Савићевић, као нелегитимно постављени први човек ФСЦГ, свакодневно у јавности коментарише и фудбалске и естрадне теме, могао би и морао да одвоји бар пет минута и одреди се према дешавањима на утакмици између Подгорице и Искре - поручују из Зете, прозивајући првог човека црногорске куће фудбала и због ујдурме приликом бирања челника Северне регије, који је поништен, али нови председник није изабран. Поводом најновијег скандала, подсетимо, није се огласио ни Савићевић, нити било ко из ФСЦГ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)