ДПС ИДЕ У ОПОЗИЦИЈУ: Формирана власт у Улцињу

Б. Д.

22. 05. 2022. у 22:46

СКОРО два месеца након локланих избора у Улцињу, формирана је власт у најјужнијем црногорском приморском граду.

ДПС ИДЕ У ОПОЗИЦИЈУ: Формирана власт у Улцињу

Фото: Б. Дабић

У наредном периоду власт ће вршити Коалиција “За нови почетак” и Нова демократска снага Форца. Споразум су потписали у недељу Омер Бајрактари и Генци Ниманбегу. Овај споразум резултирао је да Демократска партија социјалиста иде у опозицију након четири године власти у Улцињу. Конститутивна седница Скупштине општине Улцињ заказана је за 25.мај.

Према одредбама овог споразума, прве две године функцију председника Општине Улцињ обављаће представник Коалиције „За нови почетак“, а потом представник Форце. Скупштином општине Улцињ ће у прве две године председавати представник Форце, док ће представник коалиције „За нови почетак“ председавати локланим парламентом у преостале две године мандата скупштинског сазива.

Након што је потписан споразум саопштењем за јавност огласили су се Коалиције “За нови почетак” и Нове демократске снаге Форца.

-Уверени смо да ће овај савез означити почетак економског, социјалног, инфраструктурног и сваког другог препорода за општину Улцињ, и наставак реализације пројеката који су обележили политичку борбу партнера и то: комплетирање студија о луци и универзитету у Улцињу које су уврштени у Буџет Црне Горе, изградња нових хотелских капацитета ексклузивне категорије, изградња моста на Бојани и стварање услова за пловност Бојане, наставак ревитализације Старог града и урбаног препорода читаве општине. Знамо да је наша одговорност огромна, али смо сигурни да ћемо уз заједничке идеје, визије и посвећеност, те подршку Владе и посланика у Скупштини Црне Горе, успети да у наредном четворогодишњем мандату Улцињ постане много лепше мјесто за живот свих наших грађана/ки , наводи се у саопштењу владајуће колације у Улцињу.

ДПС ИДЕ У ОПОЗИЦИЈУ

Са друге стране из ДПС-а истичу да ће се и наредном периоду, из опозиције, као што је то до сада чинила са позиције власти, борити за очување темељних вредности демократског друштва и давати максималан допринос уз конструктиван приступ даљем развоју Улциња.

-Изненађени смо чињеницом да су Форца и господин Генци Ниманбегу, упркос другачијим најавама, ипак пристали на сарадњу са онима који су по сваку цену хтели власт у Улцињу и у ту сврху злоупотребљавали државне органа за време предизборне кампање и током гласања. Нажалост, уласком у коалицију са онима чије је понашање и сам критиковао господин Ниманбегу, је показао да је између принципа и власти, изабрао ово друго, казали су из улцињског ДПС-а.

Из те партије напомињу да су у преговарачком процесу били, како кажу, принципијелни и да су се бавили “искључиво питањима која се тичу развоја града и програмских политика а не кадровским решењима и било каквим уценама које се тичу одређених позиција у градској управи”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Беки непожељан у Београду као Албанац, а хапшен као српски националиста