ОД ЗЛАТИБОРА ДО НОВОГ САДА: Промоција туристичке понуде Херцег Новог у Србији

В. В.

22. 05. 2022. у 14:34

ИЗ РЕГИОНА Србија и Босна и Херцеговина из света Русија и Украјина главна су туристичка тржишта Херцег Новог у коме ових дана борави око седам хиљада гостију од којих је око 900 домаћих.

ОД ЗЛАТИБОРА ДО НОВОГ САДА: Промоција туристичке понуде Херцег Новог у Србији

Фото: В. В.

Како би што боље представили овогодишњу понуду херцегоновска Туристичка организација наредних дана обићи ће неколико градова у Србији у оквиру "роуд шоу" кампање која је само део предсезонских активности које реализују заједно са Националном туристичком организацијом.

Херцег Нови ће данас (недеља, 22. мај) бити представљен на Златибору, а директор Туристичке организације Ђорђе Станојловић, коментарише да је Златибор одабран јер је током викенда пун гостију.

- Наредних дана, у оквири јавних дешавања на трговима, презентације туристичке понуде Херцег Новог биће организоване у Краљеву, Крагујевцу, Чачку и Нишу. Централни догађај планиран је у Београду а потом следи представљање и у Новом Саду.

У Београду ће од 27. до 29. маја у оквиру Београдског манифеста бити приређен низ програма а 28. маја и једночасовни концерт Жељка Васића којим ће бити најављен нови херцегновски музички фестивал „Наше море, наше скале". Фестивал ће бити одржан од 26. до 28. јуна у Херцег Новом.

Станојловић је задовољан припремама за сезону али и резултатима предсезоне. Херцег Нови и даље за место одмора бирају традиционални гости али све чешће и туристи из западне Европе.

– Наша два главна емитивна тржишта из света су она која смо имали и раније, Русија и Украјина. Из региона то су Србија, а затим Босна и Херцеговина. Са та четири тржишта долази 80 одсто гостију. Помак је направљен када је реч о гостима из централне и западне Европе, одакле сада стиже нешто већи број гостију. То нам говори да радимо добар посао, коментарише Станојловић.

БОНУС ВИДЕО:

МАТУРАНТИ ШИРОМ ЦРНЕ ГОРЕ ПРОСЛАВЉАЈУ КРАЈ ШКОЛЕ У ДУХУ СРПСТВА

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)