ПРАЗНИК У СЕНЦИ ПОДЕЛА: Црна Гора обележава у престоници 21. мај, Дан независности

М. С.

21. 05. 2022. у 07:39

У Црној Гори данас ће бити обележен још један Дан независности, нажалост у сенци подела сваке врсте, видиљивих у сваком сегменту друштва, о чему ових дана сведоче и изјаве највиших представника државних власти.

ПРАЗНИК У СЕНЦИ ПОДЕЛА: Црна Гора обележава у престоници  21. мај, Дан независности

Фото В. Кадић

Протоколарно обележавање дана када је на више него сумњивом референдуму Црна Гора прогласила самосталност, почело је синоћ у 18 сати у престоници Цетиње почасном артиљеријском паљбом са десет плотуна из шест артиљеријских оруђа.

Наредбу о почасној паљби донео је председник Црне Горе Мило Ђукановић. Престоница Цетиње је припремила програм прославе Дана независности, који је почео 18. маја промоцијом дела академика Зорана Рашовића "Књаз Никола и Валтазар Богишић", а данас у 20 сати је заказана централна прослава са групом "Перпер" као главним извођачем и младим цетињским саставом "Призма" као предгрупом.

- Позивамо све грађане да нам се придруже да заједно прославимо 21. мај, Дан независности Црне Горе - саопштили су из престонице, чији челници су након вишедневне полемике "откачили" једну невладину организацију која је желела да буде "режисер" прославе, која би, као и увек, попримила обрисе скандала...

У неким градовима Црне Горе, осим државних застава, окачене су и тробојке, заставе Краљевине Црне Горе, што локалним самоуправама дозвољава закон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара