АБАЗОВИЋ СА БОРЕЉОМ: Интерес Владе Црне Горе јаке институције и бољи живот

Novosti online

19. 05. 2022. у 21:45

ПОКРЕТАЊЕ политичког дијалога, функционалан парламентарни систем, инклузија и посвећеност напорима за умањење поларизације у друштву, високо су у агенди приоритета нове Владе, истакао је председник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић током састанка са потпредсједником Европске комисије и високим представником за вањску политику, Жозефом Борељом.

АБАЗОВИЋ СА БОРЕЉОМ: Интерес Владе Црне Горе јаке институције и бољи живот

Фото: Влада Црне Горе

Председник Владе Абазовић је истакао да је национални интерес Црне Горе да направи јаке институције и боље услове за живот, и да ће се нова Влада опходити у складу са тиме, убразавајући интеграциони пут.

-Увјерени да ће нас реформе и резултати водити до успеха, то јест затварања преговарачких поглавља што очекујемо паралелно са завршетком чешког председавања ЕУ, закључио је премијер Абазовић.

-Потпредседник ЕК и високи представник за вањску политику Жозеф Борељ нагласио је да Црна Гора може направити разлику у Европи, истичући да Црна Гора има јаку агенду због чега може бити успјешан пример за европеизацију и у томе имати подршку Европске комисије, саопштено је из Владе Црне Горе, након сусрета Абазовића са Борељом.

Црногорски премијер Абазовић други дан борави у званичној посети Бриселу, где је разговарао са високим представнцима ЕУ.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада