ИСТОРИЈСКА ШАНСА ЦРНЕ ГОРЕ: Дритан Абазовић након сусрета са Урсулом фон дер Лајен у Бриселу

М. С.

19. 05. 2022. у 20:17

ЦРНА Гора има историјску шансу да покаже да је процес проширења жив, казао је предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић након сусрета са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен у Бриселу.

ИСТОРИЈСКА ШАНСА ЦРНЕ ГОРЕ: Дритан Абазовић након сусрета са Урсулом фон дер Лајен у Бриселу

Фото: Влада Црне Горе

- Све оно што се ових дана очитавало, било је речи око великог оптимизма који се препознаје са новим активностима Владе Црне Горе, жељом да се пошаље позитивна порука, не само Црној Гори и региону. Мислим да смо то заједно комплетирали. Осећа се оптимизам. Поделили смо размишљања и везано за спровођење санкција у Црној Гори и око економских тема, наставка изградње великих инфраструктурних пројеката. Мислим да ће ЕК имати позитиван однос.

На нама је да имамо иницијативу. Ако наш систем доношења одлука буде функционисао на исправан начин, више сам него сигуран да постоји велико расположење и у Европској комисији и у Европском парламенту да се то награди, казао је Абазовић, који је поводом констатације ЕК  да Закон о пореклу имовине треба дорадити, рекао да су "задовољни што ЕК поздравља напоре Црне Горе у борби против организованог криминала и корупције".

 -Закон о пореклу имовине треба да буде подршка томе, они су препознали значај. Чим добијемо завршне коментаре извршићемо одређене корекције и такав ће ићи пред посланике. Мислим да ће нам бити од велике помоћи и да у свим случајевима који су се десили и који ће се десити тај закон ће моћи да се примењује, казао ке Абазовић, који је осврћући се на оптужбе једног броја судија на рачун Весне Меденице за противзаконит утицај, казао да „недодирљивих нема".

- Време недодирљивих је прошло. Охрабрујем све институције да још снажније раде на откривању свих непочинстава у претходном периоду, казао је Абазовић, који је гоорећи о случају полицајца Петра Лазовића и навода о његовој умешаности у шверц дроге,  навео да је то питање за надлежно државно тужилаштво.

- Без налога тужиоца не могу се примењивати никакве специјалне активности. Питање о Лазовићу је питање за истражне органе а не за кабинет премијера. Као и у ранијем случају, могу рећи да је време недодирљивих прошло, истакао је црногорски пређијер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРОДАЈА ЈЕДИНА ОПЦИЈА: Железарци дали рок од 10 дана или радикализују протест