СКАНДАЛ! У породичној кући Меденица пронађене велике количине оружја - чак и оно законом забрањено

Новости онлајн

19. 05. 2022. у 12:09

СПЕЦИЈАЛНО тужилаштво је у склопу истраге која се води против бивше председнице Врховног суда Весне Меденице и њеног сина Милоша прикупило довољно доказа који упућују на закључак да је Милош Меденица, осим криминалног удруживања и шверца наркотика, извршио и низ других кривичних дела и да су у породичној кући у Колашину у дужем периоду нелегално држали велике количине оружја.

СКАНДАЛ! У породичној кући Меденица пронађене велике количине оружја - чак и оно законом забрањено

Foto: Printskrin/ Sky - Vijesti

У наредби за спровођење истраге наводно пише да је Милош Меденица у породичној кући у Колашину од децембра 2019. године, 2020. и 2021. године неовлашћено држао велике количине оружја А и Б категорије. У тој кући је пронађено пет пушака непознате марке и калибра.

Како се незванично сазнаје, осим за стварање криминалне организације, међународни шверц накотика и кријумчарење у продуженом трајању, СДТ је у односу на Милоша Меденицу прибавило доказе и осумњичило га и за недозвољено држање оружја и експлозивних материја, наношење тешких телесних повреда путем подстрекавања и продужено кривично дело омогућавање уживања опојних дрога.

Весни Меденици притвор продужен за два месеца

Ванрасправно веће Вишег суда уважило је јуче предлог специјалног тужиоца Наташе Бошковић и за још два месеца продужило притвор бившој председници Врховног суда Весни Меденици.

Тужилац Наташа Бошковић јуче је у Специјалном државном тужилаштву поново саслушавала Меденицу на околности наводног противзаконитог утицаја у још два предмета.

Бивша врховна државна тужитељка и председница Врховног суда ухапшена је 17. априла због основане сумње да је починила кривична дела стварање криминалне организације и противзаконити утицај.

Три дана касније, судија за истрагу Вишег суда Сузана Мугоша одредила јој је притвор до 30 дана. У међувремену, Меденица је покушала самоубиство у Клиничком центру. Након тога је спроведена у истражни затвор у Спужу.

Даље се наводи да је Милош Меденица 7. јануара 2021, свестан свог дела, чије је извршење хтео, знајући да је његово дело забрањено, супротно Закону о оружју, неовлашћено држао и оружје А категорије чије је држање грађанима забрањено. У питању је аутоматско оружје "застава М84 шкорпион" калибра 7,65 мм.

Како се сазнаје, Меденица је, између осталог, осумњичен и да је неутврђеног дана у току 2020. држао четири пиштоља непознате марке без дозволе и десет метака непознате марке и калибра.

Сумња се да је 20. децембра 2020. са умишљајем подстрекавао Н. Н. лице да другог тешко телесно повреди, за шта је запрећена казна од пет година затвора. Он је од тог лица тражио да тешко телесно повреди службеника Управе полиције Младена Леба Бошковића.

- Нека га за почетак добро изломе, па ћемо видети како се буде понашао. Кад га обале, са палицом му колено сломе, не треба му метак ништа, или чекићем, загарантовано свака кост у колено пуца - сугерисао је Меденица лицу од којег је тражио да телесно повреди Бошковића.

Како се сумња, син бивше председнице Врховног суда давао је дрогу на уживање великом броју лица. Према доказима којима располаже СДТ, он је 23. јула 2020. године, у Подгорици, дао на уживање кокаин већем броју лица, а затим и 6. и 7. августа исте године, у Подгорици, када је то омогућио групи од тридесет лица.

Нешто мање од месец дана након што је портал Либертас објавио скај комуникацију Милоша Меденице са члановима криминалне групе осумњичене за шверц наркотика, за њим је расписана само национална потерница, али не и међународна потерница. То значи да Меденица може бити приведен само у Црној Гори, од црногорске полиције, а да стране службе немају овлашћење да га лише слободе.

Адвокат Здравко Беговић потврдио је да је за Меденицом расписана национална потерница, али не и међународна потерница, што значи да се може слободно кретати по иностранству иако га црногорска полиција потражује.

(Дан)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕМА УПИСА ПРАВНИКА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Влада пресудила у спору студената и УЦГ