МЕДЕНИЦИ ЈОШ 60 ДАНА ПРИТВОРА: Проширује се истрага против бивше председнице Врховног суда Црне Горе, очекују да се њен син појави

С. ЂОКИЋ

17. 05. 2022. у 20:42

КАКО не би утицала на сведоке и саучеснике, ванрасправно веће подгоричког Вишег суда продужило је за још два месеца притвор бившој председници Врховног суда Црне Горе Весни Меденици.

МЕДЕНИЦИ ЈОШ 60 ДАНА ПРИТВОРА: Проширује се истрага против бивше председнице Врховног суда Црне Горе, очекују да се њен син појави

Фото: Принтскрин

И док њен адвокат Здравко Беговић најављује да ће се жалити Апелационом суду, специјална тужитељка Наташа Бошковић, према незваничним сазнањима, дописује списак случајева у којима је Меденица, наводно, починила противзаконити утицај.

Управо због два нова случаја, Меденица је данас приведена на саслушање код тужитељке Бошковић. Сазнања "Новости" њен адвокат није могао да потврди, али ни да демантује.

- Специјални тужилац Наташа Бошковић ме је позвала и рекла ми да ће моја брањеница бити саслушана на неке нове околности у вези са догађајима и кривичним делима, која су јој стављена на терет. То је обављено у Специјалном државном тужилаштву, њена изјава је била релативно кратка. И овог пута специјални тужилац је донео наредбу о тајности поступка и ја вам мимо тога не могу ништа друго рећи - казао је Беговић.

Он нема сазнања о томе да ће се наредних дана, тачније до петка, црногорским надлежним органима предати Меденичин син Милош, који је означен као шеф криминалне организације.

- Немам такву информацију, знам поуздано да треба да дође. Термин ми није предочен, очекујем да то буде у неком кратком временском периоду, будући да би његова мајка, између осталог, могла евентуално да буде пуштена да се брани са слободе тек уколико он дође у Црну Гору - каже Беговић.

Милош Меденица, Фото Приватна архива

 

 

Син Милош формирао криминалну организацију?

МЕДЕНИЦА је ухапшена 17. априла због сумње да је починила кривична дела стварање криминалне организације и противзаконити утицај и тренутно се налази у Истражном затвору у Спужу. Због сумње да су чланови криминалне организације, коју је, наводно, формирао њен син Милош, поступак се води и против Василија Петровића, Луке Бакоча, Милорада Меденице и Иване Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЊА КУЖЕТ СМРШАЛА 18 КИЛА: Из исхране избацила ЈЕДНУ намирницу