СНП ИДЕ У ОПОЗИЦИЈУ? У Беранама верификовани мандати, нови сазив СО без председника

М. СЕКУЛОВИЋ

17. 05. 2022. у 18:27

У БЕРАНАМА су данас верификовани мандати новом сазиву Скупштине општине, а нови председник није изабран јер није било ниједног предлога за ту функцију.

СНП ИДЕ У ОПОЗИЦИЈУ? У Беранама верификовани мандати, нови сазив СО без председника

Фото: М: Секуловић

Међутим, како ствари стоје, Сосцијалистичка народна партија, која је са седам одборничких мандата била најбоље "пласирана" странка на локалним изборима 27. марта, после осам година на власти, прећи ће у опозицију.

- За неколико дана биће постигнут договор о коначном формирању власти, сиже је изјава представника Демократског фронта, Демократске Црне Горе, листе "Беране сад" блиске Здравку Кривокапићу и Праве Црне Горе, који су одмах након проглашења резултата избора најавили нову власт без - СНП.

Након конститутивне седнице СО Беране председник ОО СНП Беране и досадашњи председник општине Тихомир Богавац рекао је да је народ хтео да СНП буде део власти.

- Отворени смо за сваку сарадњу осим са ДПС, али и ако не будемо у власти, бићемо јаки опоненти - казао је Богавац. - Ми смо свима понудили руку. Што се нас тиче, досадашњу владајућу коалицију коју смо чинили са ДФ и Демократама, могу да прошире и остале партије, наравно без ДПС. Не видим зашто је сада проблем у нама? Мислим да морамо сви бити принципијелни, па ако нам СНП смета у власти у Беранама, како не смета тим партијама да буду са нама у коалицији у Никшићу, Херцег Новом, Котору, Мојковцу, Андријевици.

Богавац пита коалиционе партнере да, ако не желе СНП у Беранама, зашто не напусте коалиције у осталим општинама?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВОДИТЕЉУ ПРЕМИНУЛА СУПРУГА: Отишла је моја жена и мама мог сина, оставила нас је у тмини времена