ОГЛАСИЛИ СЕ ЦРНОГОРЦИ: Гласање на „Песми Евровизије“ протекло у редовној процедури

М. С.

15. 05. 2022. у 22:19

– ПОСЛЕ информације обављене на сајту Еуросонга, да је на другој полуфиналној вечери Песме Евровизије 2022. оспорено гласање жирија у шест земаља, желимо да обавестимо јавност да смо овлашћеним представницима Европске радиодифузне уније (ЕБУ) упутили захтев за појашњење.

ОГЛАСИЛИ СЕ ЦРНОГОРЦИ: Гласање на „Песми Евровизије“ протекло у редовној процедури

Фото: ЕПА

Гласање у студију РТЦГ протекло је у редовној процедури, а након тога уредно оверено од стране ЕБУ, те не видимо разлог за сумњу у било какав облик нерегуларности и очекујемо детаљан одговор на то питање - део је саопштења Евровизијског тима РТЦГ.

- Кад је реч о финалној вечери, као што је публика могла да примети у директном телевизијском преносу, гласови су саопштени јавно и укус нашег жирија у највећем делу поклопио са распоредом земаља на коначној табели - наводе у саопштењу Евровизијског тима РТЦГ.

Из тима истичу да ће о свим информацијама које на ову тему добију од организатора Еуросонга 2022, јавност обавестити у најкраћем року.

Према саопштењу на сајту ЕБУ, партнер Европске радиодифузне уније који врши мониторинг над гласањем током Евровизије указао је да су у резултатима шест земаља у којима је и Црна Гора идентификовани "одређени нерегуларни обрасци гласања".

- ЕБУ изузетно озбиљно схвата све могуће покушаје да се манипулише гласањем на Песми Евровизије и има право да уклони такве гласове у складу са Званичним упутствима за гласање, без обзира на то да ли ће такви гласови вероватно утицати на резултате и/или исход гласања - саопштили су организатора Евровизије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЕДВЕДЕВ ОШТАР: Томе се ближи крај, пукла је љубав - Пољаци су бесни, Европљани не желе Украјинце