БЕБАМА ОД 500 ДО 1.000 ЕВРА: Из Министарства финансија најављују исплату надокнаде после техничког ребаланса на наредној седници владе

З. З.

16. 05. 2022. у 07:39

НА наредној седници Владе биће представљен технички ребаланас који припрема Министарство финансија како би новоформирани ресори могли нормално да функционишу. То је најавио министар Александар Дамјановић.

БЕБАМА ОД 500 ДО 1.000 ЕВРА: Из Министарства финансија најављују исплату надокнаде после техничког ребаланса на наредној седници владе

Фото: Д.Миловановић

Исплату чекају мајке са троје и више деце. Такође, пензионери ново усклађивање према којем би, бар како је најавио доскорашњи министар Милојко Спајић, требало да добију десет одсто веће пензије за мај.

Осим тога, надокнаду која је према ранијој најави требало да се исплати у мају свим бебама рођеним од почетка године. Правилник према којем ће бебе добити по 500 евра из општина које имају позитивне демографске трендове, односно по хиљаду из општина где су негативна демографска кретања припремио је ресор Јакова Милатовића, који је донедавно био министар економског развоја.

- Сада је на снази нова организација владе. Издвојило се Министарство социјалног старања које након техничког ребаланса треба да добије новац и да несметано функционише. То значи да ће обезбедити исплату свих давања, па и по уредбама које је донела претходна влада - објаснио је Дамјановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)