ОБЈАВЉЕНА ДОКУМЕНТА КОЈА РУШЕ КРИВОКАПИЋЕВЕ ЛАЖИ: Обелодањено кога је преклињао за пшеницу, шећер и со (ФОТО)

Танјуг

16. 04. 2022. у 13:29

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић објавио је документа из којих се види да је смењени премијер Здравко Кривокапић 25. марта ове године тражио помоћ у намирницима од Србије.

ОБЈАВЉЕНА ДОКУМЕНТА КОЈА РУШЕ КРИВОКАПИЋЕВЕ ЛАЖИ: Обелодањено кога је преклињао за пшеницу, шећер и со (ФОТО)

Здравко Кривокапић, Фото Новости

Кнежевић је у саопштењу оценио да је Кривокапић током синоћњег интервјуа за РТЦГ још једном, како је навео, демонстрирао лаж као једини познати модел свог деловања.

- За неког ко је у 2020. годину ушао као Србин, 2021. годину започео као двеста посто Црногорац, да би у 2022. години постао Тута Бугарин, технички премијер Кривокапић ће добити ексклузивну прилику да објасни црногорској јавности да ли је бугарском премијеру или српској премијерки послао допис у којем преклиње за пшеницу, брашно, кукуруз, шећер и кухињску со - навео је Кнежевић.

Додао је да прилаже дописе обраћања Кривокапића званичном Београду иако је синоћ, како Кнежевић каже, црногорске грађане убеђивао да им је Софија у сваком смислу ближа.

Кривокапић је синоћ у интервјуу за РТЦГ рекао да је званична Србија покушала је да уцени Црну Гору да ли ће јој безбедити основне животне намирнице у зависности од тога хоће ли бити део Опен Балкана или неће. Додао је да је Подгорица након одлуке Србије да забрани извоз тражила алтернативне начине снабдевања и да је, како је рекао, "на добром путу".

- Покренута је иницијатива да се брашно добавља из Бугарске, што је унело панику у Србији - рекао је Кривокапић. Додао је да је разлика између Србије и Бугарске у цени транспорта житарица, али да се тражи оптимизација тих трошкова и да ће, ако то успе, трошкови транспорта бити и мањи него из Србије.

Премијерка Србије Ана Брнабић реаговала је на изјаву Кривокапића да је Србија покушала да уцени Црну Гору обезбеђивањем основних животних намирница за улазак Подгорице у иницијативу Отворени Балкан.

- Питам професора Кривокапића како Вас није срамота да тако бестидно лажете? Узгред, када вас је то Вучић позвао, упутио поруку, рекао било коју реч уцене у вези са храном/робом из Србије? Пошто знам да није, враћам се на питање: да ли вас је бар мало срамота? - написала је Брнабић на Твитеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Велики повратак Доналда Трампа у Белу кућу – ово се дешава једном у 130 година!