ЦРНА БРУКА КРИВОКАПИЋЕВЕ ВЛАДЕ: Члановима ДФ забранили да положе венац жртвама НАТО бомбардовања (ВИДЕО)

В. К.

24. 03. 2022. у 15:12

ДЕМОКРАТСКИ фронт саопштио је да Влада Здравка Кривокапића онемогућила лидерима овог политичког савеза Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу да положе венце на споменик првој жртви НАТО бомбардовања у даниловградској касарни - војнику Александру Саши Стајићу.

ЦРНА БРУКА КРИВОКАПИЋЕВЕ ВЛАДЕ: Члановима ДФ забранили да положе венац жртвама НАТО бомбардовања (ВИДЕО)

Фото: Printscreen

- Нико није могао претпоставити да ће нам Здравко Кривокапић и његова влада забринити да одамо пошту нашим јунацима. Дочекали смо ту срамоту, срамоту за нас као политичаре и народ који је победио на изборима 30.августа 2020. Да се ништа није променило у односу на оно време када су на челу војног министарства и Владе били Предраг Бошковић и Душко Марковић и Мило Ђукановић управљао Црном Гором. Ослобођена Црна Гора биће дужна да води рачуна о својим јунацима  о хреројима о онима на чијим примерима треба да се васпитавају нове генерације у Црној Гори -  казао је Мандић.

Кнежевић је подсетио да су прве бомбе и  жртве биле управо у Црној Гори и то у касарни у Даниловграду.

- Као и претходних година  суочили смо се са још једном стамотом црногорске владе и војног министарства која је наставила једну поданичку послушничку политику  гажења жртава и гажења сећања на оно што се десило 24. марта 1999. године. Имам осећај ако би којим случајем НАТО поново кренуо да бомбардује Црну Гору да би Влада здушно то поздравила и учествовала у бомбардовању и агресији на сопствени народ као што данас не дозвољавајући нам да положимо венце на спомен обележје војнику Саши Стајићу поново гази и убија све оне наше људе и у Црној Гори и у Србији који су настрадали за време ове агресије. Нисмо спремни да се одрекнемо наше историје, наших цивилизацијских и духовних изворишта и  не постоји ниједна привилегија и у овој ни у некој будућој влади коју бисмо прихватили да бисмо се одрекли сами себе - рекао је Кнежевић.

Према његовим речима, влада на челу са Здравком Кривокапићем  је до 30. августа мислила "исто ово што мислимо ми у Демократском фронту  данас 24. марта 2022., али је то мислила само до момента када су се избројали гласови  и када се формирала влада."

Фото: ДФ

- Затим је забравила на све жртве и на овакав начин покушава да затре сећање на оно што се десило и у Србији и у Црној Гори. Добили смо информацију и желимо да упозоримо техничког мандатара Кривокапића да случајно не покуша да на дан када буде планирао да уведе нове санкције Русији донесе и указ о проглашењу дана жалости због смрти Медлин Олбрајт. Не радујемо се ничијој смрти али сматрамо  да то не може бити став већинског становништва Црне Горе, нити сматрамо да је ново увођење санкција Русији  након избора у Беранама у интересу грађана Црне Горе - закључио је Кнежевић, након чега је са Мандићем положио венац изван касарне у Даниловграду.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)