ЗАВРШИО САМ ПОСАО! Мандатар Дритан Абазовић после састанка о формирању нове црногорске Владе

В. КАДИЋ

17. 03. 2022. у 08:33

ЧЕТИРИ сата трајао је разговор представника Грађанског покрета УРА, опозиционих и мањинских партија око формирања нове црногорске владе, а присуствовао му је и председник Мило Ђукановић.

ЗАВРШИО САМ ПОСАО! Мандатар Дритан Абазовић после састанка о формирању нове црногорске Владе

Фото Д. Миловановић

Након састанка у подгоричком хотелу "Хилтон", мандатар Дритан Абазовић, председник УРА, казао је да је задовољан разговором, иако је посланик Либералне партије Андрија Поповић рекао да је у једном тренутку на састанку мандатар био спреман да врати мандат.

- Ја сам свој део посла скоро завршио. Партије које имају намеру да подрже или не подрже Владу сада треба то да уобличе на својим органима - казао је Абазовић и додао да има подршку мањинских партија и Социјалистичке народне партије (СНП). Агресија на Украјину је подстакла страхове код неких политичких субјеката, али сматрам да нема места за страх.

СНП је потписао споразум у којем се јасно говори о агресији на Украјину. Нема потребе да одржавамо нови састанак, али ако неко тражи, немам ништа против.

Мандатар је рекао да је уложио напоре да дође до договора СНП са Социјалдемократском партијом и Социјалдемократама.

- Верујем да је лоше политику сводити на личну раван, али ако не буде могао да се постигне договор неко неће партиципирати у Влади. Политика коју водимо је јасна и недвосмислена. Хоће ли да је подржи СДП, СД, ДПС, то није питање за мене, ми смо предложили концепт мањинске владе - нагласио је Абазовић, најављући да би данас могло да дође до састанка СНП, СД и СДП, након чега ће све зависити од њих и партијских органа који ће одлучити о уласку у Владу.

Абазовић долази јуче на састанак, Фото С. Б.

Tekst potpisa

- Што се ДПС тиче, њихово понашање било је коректније од понашања осталих, а разлог је, верујем, то што су свесни од почетка да неће учествовати у Влади. Они су изнели четири политичка захтева: здравствена и економска ситуација, безбедносна ситуација у време рата у Украјини и одблокирање европског пута, што ми је прихватљиво.

Абазовић је рекао да се преговори полако финализују и да се нада да ће се Скупштина одблокирати јер председавајући Страхиња Булајић не може никог да држи као таоца.

- Ако не буде хтео Булајић, заказаће седницу неко од потпредседника - категоричан је Абазовић.

Коментаришући најаву Демократског фронта да ће у том случају поднети кривичну пријаву, мандатар је рекао да тај савез мора бити свестан да кривичној пријави подлеже и блокирање рада парламента.

ДОЛАЗИ ЗБОГ САНКЦИЈА РУСИЈИ

ДРИТАН Абазовић је најавио да ће присуствовати данашњој седници владе Здравка Кривокапића.

- Отићи ћу да не би испало да због мене или шефа дипломатије Ђорђа Радуловића не могу да изгласају санкције Русији - поручио је Абазовић.

* * * * * * * * *

НА ПОМОЛУ ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЉОТРЕС У ЦРНОЈ ГОРИ

МИНИСТАРКА БРАТИЋ У ДФ?

МИНИСТАРКА просвете, науке, културе и спорта Весна Братић (на слици) могла би у најскорије време да појача редове Нове српске демократије, партије окоснице Деморатског фронта, сазнају "Новости".

Фото Скупштина ЦГ

- Определићу се за оне са којима делим исте светоназоре - казала је загонетно министарка Братић за наш лист, током ручка који је имала са Вуком Тодоровићем, носиоцем листе "За будућност Берана - Демократски фронт", шефом посланичког клуба ДФ Славеном Радуновићем, посланицом Нове срске демократије Јеленом Божовић и председником ОО НСД Радојицом Живковићем.

- Уважена министарка Братић нам је близу. Добро се разумемо - казао нам је извор из ДФ.

Министарка је на ручку са људима из Нове српске демократије била у време када је премијер Здравко Кривокапић био у Беранама са неколицином министара који су дошли да подрже листу "Беране сад" пред локалне изборе у Беранама. М. СЕКУЛОВИЋ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НИКАД ПРОВОКАТИВНИЈА: Рајковићева жена запалила мреже облинама - купаћи, а преко само мрежа (ФОТО)