ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ СПЦ: Ево о чему је патријарх разговарао са политичарима из Црне Горе

Новости онлајн

28. 01. 2022. у 21:31

ЊЕГОВА Светост Патријарх српски господин Порфирије је разговарао јуче и данас, на њихов захтев, са одговорним политичким личностима из Црне Горе.

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ СПЦ: Ево о чему је патријарх разговарао са политичарима из Црне Горе

Фото: Новости

Патријарх Порфирије је разговарао са потпредседником Владе г. Дританом Абазовићем, министром просвете, културе, науке и спорта др Весном Братић, председником Социјалистичке народне партије г. Владимиром Јоковићем, вођама Демократског фронта г. Небојшом Медојевићем, г. Андријом Мандићем и г. Миланом Кнежевићем, као и министром пољопривреде мр Александром Стијовићем, као и донедавним министром правде др Владимиром Лепосавићем.

- Првојерарарх Српске Православне Цркве је са пуним уважавањем и поштовањем саслушао њихово виђење ситуације и прилика у Црној Гори. Патријарх Порфирије је свакоме од саговорника изразио једини могући став да се Црква ни на који начин не уплиће у страначка надметања већ да своју бригу и молитве упућује Спаситељу за добро, мир и напредак свих грађана Црне Горе.

- Саговорници Његове Светости су се посебно интересовали за потписивање Темељног уговора између Српске Православне Цркве и Црне Горе. Патријарх је обрадован чињеницом да сви његови саговорници разумеју да је питање равноправности цркава и верских заједница цивилизацијског и демократског карактера, а сигуран је да ће Темељни уговор бити потписан чим се нормализују политичке прилике у Црној Гори - наведено је у званичном саопштењу Српске Православне Цркве. 

БОНУС ВИДЕО:

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ У НИКШИЋУ: Оре се песме о Косову, комите покушале да направе хаос

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума