АФЕРА ВОДИ ДО МИЛА? Продају "Авале" чешља Комисија за контролу приватизације

В. К.

29. 01. 2022. у 07:39

ПИТАЊЕ приватизације будванског хотела "Авале" једно је од кључних корупционашких питања у Црној Гори, које никако да дође на дневни ред због опструкције посланика Демократске партије социјалиста.

АФЕРА ВОДИ ДО МИЛА? Продају Авале чешља Комисија за контролу приватизације

Фото Новости

Максим Вучинић (Радничка партија), председник скупштинске Комисије за праћење и контролу поступка приватизације каже да су у ову аферу умешани и криминалци са светских потерница, који су у директној вези са лидером ДПС-а Милом Ђукановићем!

Хотел "Авала" продат је британској компанији Beppler&Jacobson Ltd за износ од 3,2 милиона евра, и по мишљењу Вучинића, то је још једна у низу приватизација која је урађена на штету Црне Горе, а у корист "тајкунских веза председника Црне Горе Мила Ђукановића".

- Хотел "Авала" је продат компанији иза које стоји сумњиви руски капитал, и на њеном челу Игор Лазуренко, човек који је на савезној потерници у Русији - саопштио је Вучинић.

- Лузаренко је богатство стекао злоупотребом службених овлашћења преко офшор фирми, које је покушао да легализује у Црној Гори. Баш њему је, захваљујући Ани Коларевић и њеној коначној пресуди, пошло за руком да купи хотел "Авала" и виле по упола нижој цени од процењене, иако је у трци на тендеру била данска компанија која је за поменуте објекте доставила понуду од 7,5 милиона евра.

Вучинић подсећа да је Игор Лузаренко Украјинац са руским и грчким пасошем, боравиштем у Црној Гори. Ниједна институција до објављивања документације НВО Манс није реаговала на потерницу за Лузаренком. Уз потврду већ онога што се знало, да је контроверзни бизнисмен украо милионе, поставља се питање - због чега Ђукановић штити Лузаренка.

КОРУПЦИЈА НА ВИСОКОМ НИВОУ

- ОВО је еклантантан пример корупције на високом нивоу и утицаја приватног интереса породице Ђукановић на тадашњу извршну и судску власти која се сама намеће као тема Комисије за праћење и контролу поступка приватизације - категоричан је Вучинић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу