“БОМБАСТИЧНО” УКАЗАО НА ПРОБЛЕМЕ РАДНИКА ПРИМОРКЕ: Заказано суђење Едину Бегзићу који је "претио" да ће активирати експлозив у Бару

Б.Дабић

28. 01. 2022. у 16:05

БАРАНИН који је крајем децембра “бомбастично” указао на нерешене проблеме некадашњих радника Приморке сешће на оптуженичку клупу у првој половини фебруара.

“БОМБАСТИЧНО” УКАЗАО НА ПРОБЛЕМЕ РАДНИКА ПРИМОРКЕ: Заказано суђење Едину Бегзићу који је претио да ће активирати експлозив у Бару

Фото: Б.Дабић

Баранину Едину Бегзићу (36) заказано је суђење за 11. фебруар у Основном суду Бар. Ово је данас потврдила ПР Основног суда Бар судија Тамара Спасојевић. 

Тужилаштво је тражило и продужење притвора за Бегзића.

- Продужен је притвор, навела је судија Спасојевић. 

Подсетимо, судија за истрагу Основног суда у Бару 30. децембра је одредио Едину Бегзићу притвор до 30 дана.

Основно државно тужилаштво у Бару, поднело је Основном суду оптужни предлог против Баранина Едина Бегзића (36), који је крајем прошле године испред пословнице НЛБ банке у центру Бара претио да ће активирати експлозив.

Фото: Принтскрин Youutube

Един Бегзић

Руководилац Основног државног тужилаштва у Бару, тужилац Радован Ђуришић казао је да се на терет Бегзићу ставља кривично дело изазивање панике и нереда.

Подсетимо, Бегзић је крајем децембра објавио преко Yоу тубе канала да је наоружан и претећи експлозивом тражио да се обештете бивши радници „Приморке“. Седам сати у блокади је била Улица Маршала Тита. Након што се мирно предао, испоставило се да није био наоружан, нити имао експлозивне направе.

Наводно то је урадио да би скренуо пажњу на проблем некадашњих радника прехрамбене фабрике „Приморка“ којима се дугује новац за неизмирене зараде и доприносе.

Бегзић, чији су родитељи били радници “Приморке”, је у видеу који је снимио пре блокаде НЛБ банке детаљно објаснио како су радници некадашње прехрамнене фабрике  опљачкани. Он је показао и документацију којом поткрепљује  наводе.

БОНУС ВИДЕО: 

Заједно после 40 година: Милица Милојевић пронашла сина Млађана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)