СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У БАРУ: Седам дана и шест ноћи чекићем и бејзбол палицом тукао и малтретирао супругу у присуству троје деце

Б. Дабић

27. 01. 2022. у 13:51

ОД последица стравичног насиља Зумрита Нерда (27) преминула је у Клиничком центру Црне Горе.

СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У БАРУ: Седам дана и шест ноћи чекићем и бејзбол палицом тукао и малтретирао супругу у присуству троје деце

Б.Дабић

Далибора Николића (33) из Босне и Херцеговине, са боравком у Бару, ухапсила је полиција на граничном прелазу Добраково, дан након што су лекари Опште болнице Бар обавестили полицију да је у ову здравствену установу примљена жена без свести, са тешким телесним повредама опасним по живот. Она је хитно упућена у Клинички центар Црне Горе ради даљег лечења, али је, нажалост, изгубила битку за живот. 

Према речима Зумритиног брата Вилсона Нерде, она је трпела насиље четири-пет година. У више наврата насиље су пријављивали полицији.

- Зумрита је из страха негирала полицији да је Далибор малтретира. Претио јој је да ће убити и децу ако призна полицији да је он туче. Тих кобних дана, он их је затворио у кућу под изговором да имају корону. Лекари су ми рекли да није било места на телу које јој није повредио. Тукао ју је бејзбол палицом, чекићем, онесвешћену поливао водом да се освести.

Поводом трагедије, насиља у породици, смрти мајке троје малолетне деце, саопштењем се огласила Управа полиције:

- Барској полицији је 16. јануара 2022. године пријављено од стране запослених у Општој болници Бар да је на указивање лекарске помоћи примљена женска особа без свести са тешким телесним повредама опасним по живот, а која је упућена у Клинички центар Црне Горе ради даљег лечења. 

Полиција је дошла до сазнања да је оштећеној повреде нанео невенчани супруг Д. Н. (33) из Босне и Херцеговине, са боравком у Бару. Он није затечен на адреси становања, те је за њим расписана потерница и он је лоциран на граничном прелазу Добраково. Д. Н. је лишен слободе 17. јануара због сумње да је извршио кривично дело насиље у породици, или породичној заједници и њему је судија за истрагу одредио притвор у трајању од 30 дана, наводи се у саопштењу Управе полиције. 

Фото Илустрација

Управа полиције је од стране запослених Клиничког центра Црне Горе 22. јануара обавештена да је Н. З. подлегла повредама. 

Списи предмета су упућени државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Бару ради даљих активности из надлежности овог органа. Обавештен је и државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици ради правне квалификације дела из надлежности тог тужилаштва.

Деца смештена код сестре од тетке

Троје малолетне деце смештено је код сестре од тетке. Најстарији има 11 година, најмлађе четири.

- У њеном дому имају топлину и нежност. Драго ми је што су код наше сестре. Боље код ње, него у Дому. Обишли су их службеници Центра за социјални рад - казао је Вилсон Нерде. 

БОНУС ВИДЕО: 

САХРАНА КИКЕ ЂУКИЋ: Породица и пријатељи испраћају јутјуберку на вечни починак

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЋАТАМА ЈОШ 9 МИЛИОНА, УГРОЖЕНИМА НИ ЦЕНТ: Пред посланицима ће се наћи технички ребаланс, усвојен због веће државне администрације