СПАЈИЋ О СИТУАЦИЈИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Избори су најпоштенији излаз из тренутне кризе

Танјуг

26. 01. 2022. у 21:25

ЦРНОГОРСКИ министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић изјавио је вечерас да су избори решење за излазак из тренутне полтичке кризе, истичући да премијер Здравко Кривокапић и он неће формирати политицку партију докле год траје мандат актуелне Владе.

СПАЈИЋ О СИТУАЦИЈИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Избори су најпоштенији излаз из тренутне кризе

Милојко Спајић, Фото gov-me

Спајић је за Танјуг ТВ рекао да су нови избори најпошстеније решење за излазак из тренутне ситуације и сматра да би се ту видело шта грађани Црне Горе стварно желе.

Он је додао да је премијер Кривокапић обећао да неће формирати никакву политичку партију док траје актуелна црногорска Влада, што ни Спајић, како је рекао, као део његовог тима, неће учинити, али да ако падне Влада остављају такву могућност.

Црногорски министар је мишљења и да нацрт Темљеног уговора који је усвојила Влада представља најбоље могуће решењеу овом тренутку које иде на корист свима.

Спајић је нагласио да је економски гледано, децембар у Црној Гори био успешан, посебно је истакао наплату пореза и најуспешније резултате, а такође је поменуо да су изгласани реформски програм „Европа сад“ и буџет уз достозање завидног консензуса парламентараца.

Он сматра да је тренутно, како је рекао, „политиканство“ због тога непотребно, јер су у Црној Гори, према његовим речима, после више деценија биле доминантне животне теме које заокупљују грађане, о платама, расту економије, о бољем животу, а да се сада намећу оне о поделама и национализму.

Поједини политичари који су поборници мањинске владе су по Спајићу покушали да злоупотребе међународну заједницу и да представе како се пројекат „Европа сад“ наводно протежира споља, а он је мишљења да се тај пројекат никада не би усвојио да није било већег притиска народа на посланике да се та реформа прихвати.

БОНУС ВИДЕО - Како је пао Мило Ђукановић?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТЕК СЕ НАЗИРУ ОБРИСИ НОВЕ ВЛАСТИ: Беране два месеца после локалних избора још нема носиоце главних функција