МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ РАЗГОВАРАЛИ СА ЈОКОВИЋЕМ: Лидерима ДФ-а је сарадња са ДПС-ом неприхватљива

Новости онлајн

26. 01. 2022. у 15:04

ПРЕДСЕДНИК НСД Андрија Мандић и председник ДНП Милан Кнежевић разговарали су с председником СНП Владимиром Јоковићем и још једном му поновили њихове ставове да је неопходно поштовати и сачувати изборну вољу грађана исказану на изборима 30. августа, и да се само у оквиру актуелне парламентарне већине може тражити ново одрживо решење.

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ РАЗГОВАРАЛИ СА ЈОКОВИЋЕМ: Лидерима ДФ-а је сарадња са ДПС-ом неприхватљива

ПРОЦЕС Милан Кнежевић и Андрија Мандић

Лидери ДФ-а су обавестили Владимира Јоковића да је њима неприхватљив било какав договор и сарадња са ДПС-ом, и да верују да ће то бити и став СНП-а. Андрија Мандић и Милан Кнежевић су посебно апострофирали њихов став, да уколико дође до изневеравања изборне воље, и ако делови постојеће парламентарне већине направе било какав договор са ДПС-ом, ДФ ће отпочети и предводити ванинституционалну борбу организујући протесте за заштиту изборне воље грађана од 30. августа.

У том случају нежељеног сценарија морају се у што краћем року одржати ванредни парламентарни избори на којима би воља грађана Црне Горе била најбољи и једини арбитар за решење тешке друштвено политичке кризе.

Челници ДФ-а су са жаљењем констатовали да је актуелна Влада у својој спољњој политици, на најважнијим међународним адресама без икаквог основа, користила сваку прилику за сатанизовање и покушај компромитовања Демократског фронта, иако се наш савез све време трудио да друштвене и политичке проблеме решавамо у Црној Гори, што кроз овакве разговоре с лидерима постојеће парламентарне већине, чинимо и у овој кризи.

Јоковић: Није испоштована воља народа

Председник СНП је још једном поновио да је нажалост народна воља изневерена непотписивањем Темељног уговора са СПЦ, и да по дубини није дошло до демонтаже ДПС-а, што је између осталог и довело до кризе унутар саме Владе, због чега је постојеће стање неодрживо. Зато СНП и сматра да треба изабрати нову Владу, јер постојећа не одражава народну вољу, пошто се у њој налазе и људи за које нико није гласао на изборима, а неки међу њима чак нису ни изашли на изборе. Владимир Јоковић је посебно нагласио да поједини министри који помињу да су се жртвовали за Црну Гору, уопште не спомињу двоиподеценијску жртву СНП-а, а да притом нису испоштавали ниједан договор са овом партијом.

Фото: СНП

Председник СНП-а је поновио и да је ова Влада урушила саму себе, и да јој не треба већи противник од ње саме, те да ће СНП урадити све да дође до избора нове Владе у оквиру актуелне парламентарне већине и странака мањинских народа са којима је потписао Меморандум.

( Ин4с )

БОНУС ВИДЕО:

ПОЛИТИЧКА КРИЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Протест грађана Никшића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу