КРИВОКАПИЋ ГУБИ КОМПАС: Напада Српску православну цркву!

Новости онлајн

25. 01. 2022. у 12:35

ПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је данас да Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ) није потписан и због неких епископа који не желе да буде потписан.

КРИВОКАПИЋ ГУБИ КОМПАС: Напада Српску православну цркву!

Влада ЦГ

Кривокапић је то казао одговарајући на питања новинара након што је говорио на конференцији Значај слободе медија за поглавље 27 и процес европских интеграција.

- Темељни уговор са СПЦ није потписан, не због Здравка Кривокапића, него због политичких игара историчара, аналитичара. Али богами и неких епископа који не желе да буде потписан - рекао је он.

Кривокапићево замишљање Темељног уговора

У Кривокапићевом писму од пре неколико дана се помиње да се у првобитној верзији Нацрта уговора користи појам „судска истрага”, поред чињенице да у Црној Гори већ десетак година истрага није у надлежности судова, већ тужилаштва. Речено је да је указано на то да коришћење термина „мере безбедности” у првобитном Нацрту уговора није компатибилно са одређењима из Кривичног законика Црне Горе, имајући у виду начин на који је дефинисан тај институт. Премијер је у писму изразио спремност да се процес усаглашавања заврши у најкраћем року, како би Темељни уговор био потписан.

Митрополит Јоаникије је претходно изјавио да је потписивање уговора "једно цивилизацијско достигнуће и не види никакав разлог зашто би се та иницијатива прекинула и зашто Темељни уговор не би био потписан".

Патријарх Порфирије дели исто мишљење. - То је веома важан документ. Мислим да ћемо у најскорије време доћи до прихватљивог документа и да ћемо потписати уговор пре свега на корист верног народа, али истовремено и као један демократски задатак који треба да испуни држава Црна Гора. Бавимо се том темом и мислим да ћемо доћи до документа који је задовољавајући за обе стране – истакао поглавар Српске православне цркве.

БОНУС ВИДЕО:

ПРОТЕСТ У НИКШИЋУ: Немања Вуковић, председник никшићког парламента обратио се окупљеним грађанима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима