ДРИТАН КРЕЋЕ У НАПАД: Главни одбор УРЕ му дао легитимитет за идеју мањинске владе

В. К.

24. 01. 2022. у 20:35

ГЛАВНИ одбор УРЕ дао је мандат руководству странке да се отворе консултације са политичким партнерима о разрешењу политичке ситуације у Црној Гори кроз модел мањинске владе. Партија Дритана Абазовића сматра да је то овом тренутку оптимално решење за излазак из политичке кризе.

ДРИТАН КРЕЋЕ У НАПАД: Главни одбор УРЕ му дао легитимитет за идеју мањинске владе

Фото Танјуг

- Подржавали смо Владу све време, она је била са мноштвом мана али и неким добрим резултатитма, а у јулу након неизгласавања Тужилачког савета у Скупштини видело се да она не може даље наставити свој пут у постојећем формату. УРА је била једина опција која је истински подржавала и држала Владу на ногама. Упркос томе Кривокапић и његови министри су за то време хтели да УРУ избаце из власти. Све то време УРА није хтела да државу гура у нестабилност и изазива кризу власти док се не усвоји буџет - наводи се у саопштењу.

- Европском владом морамо да одблокирамо пут Црне Горе у ЕУ интеграцијама. УРА европском владом у овом тренутку нуди решење које је оптимално али и не бежи од избора. Још један разлог због чега УРА нуди европску владу јесте и тај што жели да каже стоп оснивању политичких партија закулисно преко државних ресурса, јер кад то не би рекли транспарентно и сада били би као ДПС. Црна Гора жели да буде земља правде а седам месеци постојећи модел владе није успео да изабере новог министра правде.

Категорички УРА моделом европске владе неће вратити ДПС на власт, нити ће ступати у било какве аранжмане са том партијом. У тој влади учешће ће узети пре свега потписници Меморандума, а у њој неће бити места компромитујућим и личностима које изазивају негативну емоцију према јавности. Европска влада наставиће програм „Европа сад“, учинити га одрживим привући нове инвестиције што је неопходно за економски раст и развој. Сви квалитетни кадрови у европској влади наћи ће своје место, она неће бити влада реваншизма већ влада јединства и помирења - стоји у саопштења.
 

БОНУС ВИДЕО: 

РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве