ТЕХНИЧКА ВЛАДА ИЛИ ИЗБОРИ: Демократски фронт нуди две опције за решење кризе у земљи

В. К.

25. 01. 2022. у 07:39

ДЕМОКРАТСКИ фронт неће подржати мањинску владу, већ сматрају да се актуелна криза у Црној Гори може решити само на изборима, али да би свему томе требало да претходи договор политичке елите.

ТЕХНИЧКА ВЛАДА ИЛИ ИЗБОРИ: Демократски фронт нуди две опције за решење кризе у земљи

Фото ДФ

Један од лидера овог политичког савеза Небојша Медојевић, коментаришући најаве вицепремијера Дритана Абазовића да су у опцији мањинска и техничка влада за излазак из кризе, као и да би најпре требало разговарати са Фронтом, рекао је да Абазовић није имао комуникацију са његовим саборцима Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем.

- У овом тренутку ми смо за евентуални договор о техничкој влади и о расписивању избора. Додајем још један услов. Мислим да пре тога треба да се договоримо сви у Црној Гори, да разлике које имамо решимо тако да се око њих неће водити политичка борба - рекао је Медојевић, додајући да избори једино могу да реше ситуацију у земљи, уз оцену да не постоји поверење. - Према томе, никаквих теоретских шанси нема да ДФ подржи мањинску владу. То би била влада која би елиминисала 80 одсто православног становништва у Црној Гори. То није добро.

Медојевић је рекао да се за превазилажење кризе мора наћи миран пут.

- Не знам хоће ли бити мира, јер као што видите, мафија има своје планове, не само у земљи, него и у региону. У овом тренутку решење је да схватимо да је земља у опасности. Време је да политичка елита седне и направи договор о темељним вредностима које нико неће доводити у питање, попут државног статуса, територијалног интегритета земље. Време је да направимо историјски договор и да идемо на изборе - нагласио је Медојевић.

САМО БЕЗ ДПС

СОЦИЈАЛИСТИЧКА народна партија није у понедељак одлучивала о мањинској влади.

- Не можемо одлучивати о мањинској влади док још ова влада.СНП неће бити део владе у којој је ДПС - поручио је Владимир Јоковић, председник партије, након седнице Главног одбора странке.

ПРЕМИЈЕР СМЕНИО СЕКУЛОВИЋА

ПРЕМИЈЕР Здравко Кривокапић преузеће координисање Министарством правде, где је сада вршилац дужност министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић. Најављена је и смена потпредседника Владе Абазовића са места председника Националног савета за борбу против високе корупције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу