ВАЖНО ПРЕКИНУТИ СУКОБ ИЗМЕЂУ ДРИТАНА И КРИВОКАПИЋА: Неопходан разговор за решење кризе

Танјуг

23. 01. 2022. у 17:17

ЛИДЕР Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић саопштио је да је за решење актуелне кризе у Црној Гори неопходан разговор, па макар о техничкој влади и одређивању датума превремених парламентарних избора.

ВАЖНО ПРЕКИНУТИ СУКОБ ИЗМЕЂУ ДРИТАНА И КРИВОКАПИЋА: Неопходан разговор за решење кризе

Фото Новости

- Верујемо да би било неопходно да се прекине сукоб на релацији Кривокапић-Абазовић, као и између осталих представника парламентарне већине, те да се кроз разговор покуша доћи до решења - рекао је Кнежевић за Радио Црне Горе.

Он сматра да, ако се успе изаћи из зачараног круга оптужби између премијера Здравка Кривокапића и потпредседника Владе Дритана Абазовића, лако може постићи договор, преноси портал РТЦГ.

Кнежевић је потврдио да ће ДФ гласати за смену Абазовића, али исто тако и за скраћење мандата скупштини, ако нема договора унутар парламентарне већине.

- Сматрамо да скраћење мандата скупштини и одређивање датума превремених паралментарних избора подразумијева формирање техничке владе која би требало да спроведе те изборе - истакао је Кнежевић.

Оценио је да су сукоб међу владајућом већином иницирали они који желе да сачувају фотеље.

- Имамо реалан проблем фотељашке свести која жели да заустави Црну Гору на њеном европском путу - навео је Кнежевић.

Додао је да, иако је ДФ пристао да буде део експеримента Кривокапић-Абазовић у прошлој години, овог пута неће пристати ни на какве уцене и понижавања, нити ће дозволити да, како је навео, 67 одсто парламентарне већине коју презентује Фронт буде маригинализовано или представљено као неподобно.

 

БОНУС ВИДЕО - ПОЛИТИЧКА КРИЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Протест грађана Никшића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима