ПЉЕВЉАЦИ ПРОТЕСТВОВАЛИ: Изашли на улице да покажу незадовољство

М.Д.

21. 01. 2022. у 21:13

ВЕЛИКИ број Пљевљака окупио се вечерас на Тргу патријарха Варнаве, како би исказали свој протест против најављене смене Владе Здравка Кривокапића.

ПЉЕВЉАЦИ ПРОТЕСТВОВАЛИ:  Изашли на улице да покажу незадовољство

М.Дробњак

Окупљенима се обратио лидер Покрета за Пљевља, доктор Новица Станић и функционер Демократске ЦГ, Никола Ровчанин.

-На величанственим литијама смо скандирали Мило лопове јер је крао изборе. Нисмо се надали да ће га млађени Дритан Абазовић превазићи, рекао је Станић након чега је почео да скандира Дритане лопове, у чему су га је подржао окупљени народ.

Станић је позвао лидера СНП-а Владимира Јоковића и све часне чланове СНП-а да им се придруже, изражавајући своје изненађење поступцима лидера СНП-а Владимира Јоковића, коме ,како је рекао, неће да скандирају погрдно јер још увек верује у памет једног Пивљанина.

- Нек се сети Баја Пивљанина, и нек не заборави да у општини Плужине Мило није никад победио. Не сме он обрукати ни претке ни потомке,рекао је Станић додајући да у овом тренутку не би требало да има политичких партија већ само слободних грађана који су спремни на улици да бране изборну победу.

- У Црној Гори је увек било усташа, али их је било три до четири одсто и ништа више. То је било због тога што никада нису имали државну подршку.Једино су од Мила Ђукановића као председника Црне Горе и његове владе добили подршку и усташки покрет у Црној Гори нарастао до неслућених размера. Ми се не смемо предавати јер нам то не дозвољава наша култура, историја и традиција.Не смемо обрукати ни потомке, рекао је Станић позивајући  грађане да мирно протестују без иједног инцидента да ни једног лопова и отмичара народне воље не увреде.

Према речима Николе Ровчанина Пљевљаци дижу глас против највеће издаје и преваре грађана Црне Горе.

- На овом скупу грађани не бране фотеље, не бране функције, бране велику изборну победу и ми смо увек ту са вама били на истом месту и када су се мајке бориле и када су се браниле светиње и вечерас када се брани изборна воља грађана од 30 августа. Сећам се послије избора 30. августа када је Дритан Абазовић прошетао центром града и добио аплауз јер је оне гласове које је добио преточио и изразио изборну победу. Позивам га вечерас да дође у Пљевља и прошета градом, рекао је Ровчанин, што је изазвало негодовање међу окупљенима на пимињање његовог имена.

Ровчанин је рекао да Пљевљаци имају посебан мотив за одбрану изборне воље грађана. Борићемо се свим демократским и институционалним средствима. Оно што је важно да будемо мирни, достојанствени да ово буду мирни грађански протести да се подигне глас против неправде и издаје, рекао је Ровчанин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве