ОДЕЋА ОД СРЦА: Хуманост Новљанке Раде Вујичић

В. В.

22. 01. 2022. у 07:39

У ЊЕГОШЕВОЈ улици, надомак центра Херцег Новог, испред кројачке радње Раде Вујичић постављен је недавно сталак са вешалицама и гардеробом уз једноставну поруку "Ако немаш - однеси"!

ОДЕЋА ОД СРЦА: Хуманост Новљанке Раде Вујичић

Фото В. В.

Велико срце власнице кројачке радионице "хуманим чивилуком" одговара на смањену куповну моћ суграђана који све чешће навраћају у секнд-хенд радње, али и тамо све ређе купују. На вешалицама уредно поређани џемпери, кошуље, панталоне, мајице, гардероба која је донета на поправку, а по коју нико дуго није дошао, нашла је своју другу, добру намену.

- Спонтано сам се тога досетила. Сви често преслажемо ормаре, нешто нам ваља или не, а то што не ваља обично заврши у црној врећи и контејнеру. Гардероба је добра али не знамо коме би одговарала. Нисам сигурна како то функционише у Црвеном крсту па сам се сама организовала - објашњава Вујичићева.

Хумани чивилук је новост, па ипак гардероба нестаје. Рада каже да ни не покушава да сазна ко је и када узме, али се потруди да празне вешалице опет допуни.

- Биће ускоро и дечје гардеробе, а допуњаваћемо зимску - обећава ова хуманитарка и додаје да је реч о гардероби њеној и њених пријатеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БИЈЕЛУ ГУШИ 50.000 ТОНА ОПАСНЕ ЗЕМЉЕ: Извоз контаминираног земљишта из бродоградилишта без дозволе